Rossz rajt után nyert izgalmas hajrában a Kézilabda Kecskemét

A férfi kézilabda NB I./B 9. fordulójában a Kézilabda Kecskemét a Tatát fogadta vasárnap este. Igazi alsóházi derbi volt ez, melyen nem kezdett jól a Kecskemét, de végül nagy elánnal küzdve otthon tartotta a pontokat.

A Tata csupán egy meccset nyert meg a két együttes összecsapása előtt, így igen sokkoló volt a hazaiak számára, hogy a vendégek alig négy perc után már 3–0-ra vezettek. A Kecskemét szépített, de a Tata 6–2-re is ellépett. Kapaszkodott a hazai csapat, egy gólra is feljöttek Bodnár hetesével, de amikor lélektani szempontból jöhetett volna az egyenlítés, a Tata mindig meg tudott újulni és újra ellépni. A 22. percben, 8–12-nél kért először időt Tóth Norbert, de erre vendég részről is szinte azonnal jött a válasz. Az első játékrész végén a Tata megőrizte a meccs legelején összeszedett, gyors előnyt, így 10–13-ra vezettek. 

Bodnár remek napot fogott ki kecskeméti oldalon, fordulás után az ő góljai is kellettek ahhoz, hogy a hazaiak alig öt perc után egyenlítsenek (14-14). Felváltva estek a gólok, hol a Tata vezetett eggyel, hol döntetlen volt az állás, a Kecskemét nem sokáig nem tudott előnybe kerülni. Először a 48. percben vezettek a hazaiak, akkor alakította 21-20-ra az eredményt. Az utolsó tíz percnek végül 21-21-ről futottak neki a csapatok, a kiélezett csatát jól jelzi, hogy Horváth Andor fontos góljára majdnem hét percet kellett ezután várni (22-21). Az utolsó percbe lépve gyorsan növelte előnyét a Kecskemét, de ugyanilyen gyorsan jött a vendég válasz is, így a lefújásig tartott a heroikus küzdelem, melyből végül a hírös városiak jöttek ki győztesen, köszönhetően Sárközi Zsoltnak is, aki 22/12-es védési mutatóval zárta a derbit. 

Kézilabda Kecskemét–Tatai AC 23–22 (10–13) 

Kecskemét. V: Kovács T., Mándli 

Kecskemét: Bodnár 8 (1), Horváth A. 3, Tóth B. 3, Papp I. 3, Hunyadi 2, Vincze 1, Kaposvári 1, Forgács 1, Deák 1, Csuzi, Bózsa, Sárközi (k), Szikora (k). Vezetőedző: Tóth Norbert 

Tata: Kiss M. 6, Krancz 4, Tass 4, Vass 3 (2), Kreisz 2, Schekk 1, Körtélyesi 1, Gajdos 1, Huber, Zatureczki, Kretz, Nényei, Hajós (k), Hermann (k). Vezetőedző: Sibalin Jakab 

Kiállítások: 6 perc ill. 6 perc

Hétméteresek: 3/1 ill. 4/2

Cikkünk szerzője: Nyitray András (Forrás: baon.hu)