Nehezen hozta az idegenben is kötelező sikert a Kecskemét

A férfi NB I./B 7. fordulójában a Kézilabda Kecskemét a sereghajtó Ózdi KC otthonába látogatott.

A nulla pontos Ózdnak nagyon kellett volna egy siker, míg a vendégek érthetően úgy léptek pályára, hogy tovább erősítsék helyüket a középmezőnyben. Gyakorlatilag fej-fej mellett haladtak a csapatok, az első tíz percben az Ózd tudott többször minimális előnybe kerülni, de ellépnie nem sikerült a házigazdáknak. A folytatásban viszont nem találta a ritmust a Kecskemét, Tóth Norbertnek 11–7-nél időt kellett már kérnie. A sorok rendezése nem azonnal, de fokozatosan sikerült. Lassan, de biztosan kezdett zárkózni a vendég gárda, Hunyadi góljával aztán a szünet előtt be is érték a házigazdákat (14–14). 

Fordulás után szinte új meccs kezdődött ennek megfelelően. A Kecskemét fordított, de tulajdonképpen támadásról támadásra változott az előnyben lévő csapat kiléte, ha nem éppen egál volt az állás. Tíz perccel a vége előtt aztán úgy tűnt, az Ózd fogja jobban bírni a hajrá nyomását, Zelei gólja után már 25–22-re vezettek a hazaiak. Kétgólos volt a hazai előny, amikor Kovácsevicsnek kettő percre ki kellett mennie, ezt a Kecskemét ki is használta, így feljött 27–27-re. Az Ózd egy hétméteressel ugyan megint előnybe került, de az utolsó perc elején Konyicsákot is kiállították, ami nagy sanszot jelentett a vendégeknek. Forgács gyorsan egalizált, és maradt még negyven másodperc. Az Ózd támadhatott a győzelemért, de nem sikerült lezárnia a találkozót, megtette azonban ezt Horváth Andor, aki az utolsó másodpercben tudta bevenni Moscolo kapuját, megnyerve a meccset  a kecskemétieknek idegenben (28–29). 

ÓAM-Ózdi KC–Kézilabda Kecskemét 28–29 (14–14) 

Ózd. V: Gulybán, Juhász 

Ózd: Kovácsevics 7, Rozner 7 (2), Zelei 4, Tóth M. 3, Csépányi 2, Péter 2, Kecskés 2, Skoda 1, Kovács A., Bárdos, Tóth I., Molnár G., Kiss B., Nagy P., Konyicsák T. (k), Moscoso (k). Vezetőedző: Kocsis Csaba

Kecskemét: Tóth B. 6, Csuzi 4, Szeverényi 4 (4), Papp I. 3, Horváth B. 3, Forgács 3, Horváth A. 2, Deák 2, Hunyadi 1, Bodnár, Francia, Kaposvári, Kucsera (k), Markóczy (k), Szikora (k). 

Kiállítások: 10 perc ill. 8 perc. 

Hétméteresek: 2/2 ill. 5/4

Cikkünk szerzője: Nyitray András (Forrás: baon.hu)