Hajtós mérkőzésen szerezte meg első idei sikerét a Kecskemét

Péntek este a férfi kézilabda NB I./B 2. fordulójában első hazai mérkőzését vívta a 2023/2024-es idényben a Kecskemét. Tóth Norbert együttese nagyon akarta a sikert, amit parázs pillanatokat is hozó mérkőzésen ki is harcolt az együttes végül a Szigetszentmiklós ellen. A mérkőzés hőse a 11 találatig jutó Horváth Andor volt kecskeméti szempontból.

A Kecskemét legrutinosabb játékosa, a csapattal az NB I.-et is megjáró Horváth Andor már a nyitányon Debrecenben is 9 gólig jutott, és alaposan begyújtotta a rakétákat a KSK elleni hazai derbin is, hiszen az első három gólt azonnal ő szerezte, csak ezután tudták a vendégek bevenni Markóczy kapuját (3–1). Forgács és Bodnár is csatlakozott a hazai kapitányhoz, míg a másik oldalon Nagy Szabolcs góljaival próbálta tartani a lépést a Szigetszentmiklós, de a 12. percben már 9–5-re lépett el a Kecskemét, amit a vendégek nem hagyhattak szó nélkül, így jött az időkérés. 

Ennek meg is lett az eredménye, mert elkezdte ledolgozni a hátrányt a vendég gárda, 10–10-nél be is fogták a házigazdát. Szoros csata alakult ki, szinte támadásról támadásra változott innentől, hogy ki vezet éppen, Parzer révén mindenesetre a 20. perc végén először került előnybe a Szigetszentmiklós. Nagy hajrába kezdett viszont a Kecskemét, Szeverényi, Csuzi és Lukács is megvillant a szünetig, így 18–16-os állással vonulhattak öltözőbe a csapatok. 

A második félidőben is kemény, férfias küzdelem zajlott, Szeverényi és Paizs lélektani szempontból nagyon fontos találatokat ért el (20–16). Horváth Andor újabb fontos pillanatokban volt eredményes, így szinte állandósulni látszott a különbség a felek között ebben a játékrészben. A 44. percben aztán már hat volt közte, ezzel hatalmas lépést tett a győzelem felé a Kecskemét, de Kerkovits és Márton találataival megfelezte a hátrányt a KSK (27–24). Az utolsó tíz percnek egy páros kiállítással futottak neki a csapatok, hazai oldalon Tóth Norbert, vendég részről Parzer Norbert számára ért véget a találkozó, de a különbség ettől nem változott a csapatok között. Bodnár az utolsó öt percre érve hét gólra nyitotta az ollót, és ezen már kozmetikázni sem nagyon tudtak a vendégek. A Kecskemét megérdemelten nyert 35–29-re, ezzel megszerezve első győzelmét és pontjait. A mérkőzés legjobbja ezúttal is Horváth Andor volt hazai részről, aki végül 11 góllal vette ki a részét a nagyon értékes sikerből, de Szeverényi, Forgács és Bodnár is eljutott öt találatig a végére. 

A Kecskemét legközelebb szeptember 15-én, azaz pénteken 18 óra 30 perckor a Vecsés vendége lesz majd a 3. fordulóban. 

Kecskemét–Szigetszentmiklósi KSK 35–29 (18–16)

Kecskemét. V: Bóna, Földesi 

Kecskemét: Szikora (k), Markóczy (k), Horváth A. 11 (2), Bodnár Á. 5, Szeverényi 5, Forgács T. 5, Tóth B. 2, Csuzi 2, Paizs 2, Lukács K. 2, Horváth B. 1, Francia, Kiss B., Gárgyán, Hunyadi, Deák. Vezetőedző: Tóth Norbert 

Szigetszentmiklós: Kovács R. (k), Perényi (k), Nagy Sz. 12 (3), Parzer 4, Tóth M. 4 (4), Márton B. 3, Kerkovits 2, Éliás 1, Szabó B. 1, Spacsek 1, Bali 1, Turák, Gáori, Mazák, Jenei, Horváth T. Vezetőedző: Horváth Csaba 

Kiállítások: 10 perc ill. 12 perc

Hétméteresek: 2/2 ill. 9/7

Cikkünk szerzője: Nyitray András (Forrás: baon.hu)