shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Tatabanya-KTE

“Vérszomjas” Tatabányához utazik a KTE-Piroska Szörp

Az évad utolsó idegenbeli bajnoki mérkőzésére utazik a kecskeméti férfi kézilabdacsapat. Ellenfele ezúttal a győzelemre éhes Tatabánya lesz, és a mérkőzés pikantériája, hogy a Kecskemét decemberben – meglepetésre – egy góllal (27-26) felülmúlta a Komárom-Esztergom megyei alakulatot. Djukic Dragan fiait minden bizonnyal visszavágnának a fiaskóért.

Kiválóan szerepelt a tavaszi szezonban a Tatabánya; szinte minden mérkőzését magabiztosan megnyerte (kivéve a mezőnyből kiemelkedő Telekom Veszprém és Pick Szeged elleni meccseket), ám a legutóbbi fordulóban botlott, hiszen két góllal alulmaradt a Fejér-B.Á.L. Veszprém otthonában (33-31). Nem jött jókor a vereség Ancsin Gáboréknak, hiszen így egy lépéssel messzebb került az áhított dobogó. A Tatabánya jelenleg az 5. a tabellán, 30 megszerzett ponttal (a 4. FTC-nek szintén 30, a 3. Balatonfürednek 32 pontja van), és életbevágó, hogy a Kecskemét ellen otthon tartsa a pontokat, hiszen az utolsó fordulóban a Telekom Veszprém ellen játszik idegenben, és onnan sosem könnyű pontot rabolni.

A KTE-Piroska Szörp már bizonyította, hogy teher nélkül kiváló formában tud kézilabdázni; az elmúlt héten a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatát fektette kétvállra a Messzi István Sportcsarnokban (27-22), és abban bíznak a hírös harcosok, hogy most is hasonló szellemben, tét- és teher nélkül tudnak kézilabdázni. A KTE-Piroska Szörp eddig 8 pontot szerzett a bajnokságban, így eldőlt, hogy búcsúzik az élvonaltól.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Az elmúlt héten ellenfelünket megfricskázta a Kisveszprém, így megkettőzött erővel fognak küzdeni a pontokért, erre égető szükségük van ahhoz, hogy elérjék céljaikat. Pokoli nehéz dolgunk lesz, hiszen a Tatabánya rendkívül komoly játékerővel bír, ráadásul mióta átköltöztek új szentélyükbe, otthon rendre bombaformában kézilabdáznak. 

Grundfos Tatabánya KC – KTE-Piroska Szörp
Férfi kézilabda NB I., 25. forduló
2022. május 21. 18:00 óra
Tatabánya, Multifunkciós Csarnok
Vezeti: Paska, Vastag