shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Tatabanya-KTE-

Vereséget szenvedett utolsó idegenbeli bajnokiján a KTE-Piroska Szörp

Utolsó idegenbeli mérkőzését játszotta le a férfi kézilabda NB I-ben a KTE-Piroska Szörp. A kecskemétiek Tatabányán vendégeskedtek és 4234-re kikaptak. 

Az élvonalbeli bajnokság őszi szezonjának egyik legnagyobb meglepetése volt, amikor a Kecskemét hazai pályán egy góllal legyőzte a Tatabányát. Szombat este Djukic Dragan legényei minden bizonnyal azért a vereségért szerettek volna visszavágni a már biztos kieső hírös városi csapatnak.

A találkozó ennek ellenére KTE-góllal indult, Enomoto volt először eredményes, majd hazai egyenlítés után Simon talált be kétszer a kecskemétiektől. A 4. percben aztán átvette a vezetést a Tatabánya; előbb Sunajko egalizált, majd Juhász és Urban is betalált. A 10. perctől kezdve kezdett nyílni az olló a felek között, Hornyák Péter sikeres hétméteresével, illetve Hornyák Bence találatával már 10-6 volt az állás. A négygólos különbség a 23. percre kettőre apadt, miután Menyhárt és Simon újra eredményesek voltak. A házigazda válogatott átlövője, Ancsin azonban nagyon elkapta a fonalat, az első félidő utolsó öt percében négyszer is betalált, s vezérletével a Tatabánya 21-15-re vezetett a szünetben. 

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: Ancsin góljával. Hornyák Bence is mattolta Marczikát, majd a 33. percben jött a meccs első kétperces kiállítása, Stojnicotküldték ki a játékvezetők. Emberelőnyben Menyhárt két hetestis belőtt, de a KTE már inkább azért küzdött, hogy ne legyen tíz közte, mintsem azért, hogy visszajöjjön egálközeli állásra. Bár Vetési góljával a 39. percben csak öt gól volt Bencze József csapatának a hátránya, de 4-0-s rohamával végleg eldöntötte a két pont sorsát a Tatabánya. A végeredmény 42-34 lett. 

Győzelmével 32 pontos, és továbbra is ötödik helyen áll a Tatabánya. Edzője, Djukic Dragan most utoljára vezényelhette tanítványait hazai pályán, hiszen a következő szezontól már nem ő lesz a Komárom-Esztergom megyeiek trénere. 

A Kecskemét legközelebb május 28-án lép pályára, az ellenfél a Csurgó lesz hazai pályán a szezon utolsó fordulójában.

Djukic Dragan vezetőedző (Grundfos Tatabánya KC): – Gólfesztivált láthattak a kilátogató szurkolók ezen a meccsen. A két szakvezető sosem elégedett, ha ennyi találat születik. Próbáltunk ez ellen különböző variációkat bevetni, ésösszességében jó meccset játszottunk. Örülök, hogy ennek a csapatnak a vezetőedzője lehettem, mindig jó szívvel fogok visszagondolni a Tatabányára.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – A Tatabánya jó tempóban, nagy akarattal és megfelelő intenzitással kézilabdázott. Ezt a ritmust sajnos csak kevés ideig tudtuk tartani. A védekezésünk nem volt jó, illetve a helyzetkihasználással komoly problémáink voltak. Hiába lőttünk 34 gólt, a 42 kapott nagyon sok. A gólmennyiségből is látszik, hogy nagy tempó volt, de ezt nem tudtuk tartani, mert kevesen vagyunk. 

Grundfos Tatabánya KC – KTE-Piroska Szörp 42 – 34 (21 – 15)
Férfi kézilabda NB I., 25. forduló
2022. május 21., szombat
Tatabánya, Multifunkciós Csarnok
Vezette: Paska, Vastag

Tatabánya: Ancsin 9, Sunajko 8, Juhász 5, Hornyák B. 3, Győri 3, Urban 3, Hornyák P. 3 (3), Fekete 2, Zdolik 2, Ushal2, Fotache 1, Bodor 1. 

Kecskemét: Menyhárt 9 (6), Karai 6, Hiramoto 5, Simon 5,Enomoto 3, Szeverényi 2, Csordás 2, Mazák 1, Vetési 1. 

Kiállítások: 4 perc, illetve 4 perc
Hétméteresek: 4/3, illetve 6/6