shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

KTE-Dabas

Újra győznie kell Dabason a KTE-Piroska Szörpnek

Elkedvetlenítő vereséget szenvedett az elmúlt héten Egerben a KTE-Piroska Szörp, de nem csüggedhetnek Bencze József tanítványai, hiszen amíg matematikai esély van az élvonalbeli tagság megőrzésére, addig muszáj küzdeniük.

Minden szempontból izgalmas összecsapásnak ígérkezik a két csapat mérkőzése, hiszen ebben az esztendőben többször találkoztak már, és rendre a Kecskemét került ki győztesen. Mindkét együttes szeretne jövőre is az NB I-es keret tagja lenni, kétségtelenül a Dabas áll közelebb ehhez.

Kétszer a Liga Kupában (itthon 27-24, idegenben 34-35), egyszer a bajnokságban (a 10. fordulóban, itthon 25-24) arattak diadalt a hírös városiak, és természetesen szombaton is a két pontért utaznak az OBO Arénába.

A Dabas 13 megszerzett ponttal 11. a tabellán, míg a KTE 6 ponttal a sereghajtó pozícióból várja a szombati meccset.

A Kecskemétnek már viszonylag régóta számolgatnia kell; ha a hátralévő 4 mérkőzését megnyeri, akkor 14 pontja lesz – hamarosan kiderül, hogy mire lehet ez elég, főképp annak fényében, hogy a KTE-Piroska Szörpre még vár egy Tatabánya elleni meccs is, ráadásul idegenben. Természetesen az a cél, hogy a szombati bajnoki után még legyen értelme a matekozásnak.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Az Eger elleni vereséggel nehéz helyzetbe kerültünk, de a héten rendeztük sorainkat; nem feltartott kézzel, hanem győzelmi szándékkal utazunk Dabasra. Jónéhány játékosom sérüléssel bajlódik, így most még kérdéses, hogy milyen kerettel tudunk kiállni erre a nagyon fontos bajnokira.

Dabas KC VSE – KTE-Piroska Szörp
Férfi kézilabda NB I., 23. forduló
2022. május 7. szombat, 18:00 óra
Dabas, OBO Aréna
Vezeti: Andorka, Hucker