shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Dabas-KTE_Liga-Kupa

Újabb győzelemmel búcsúztatta az évet a KTE-Piroska Szörp


S
érülések, betegségek nehezítették Bencze József dolgát a csütörtök esti találkozó előtt, ám a hírös harcosok becsülettel küzdöttek, és kisebb megingásokat leszámítva jó teljesítménnyel győztek az OBO Arénában; ezzel a szezonban harmadszorra is legyőzték a Dabast.

Egyáltalán nem érződött, hogy közeledik az esztendő vége; kimondottan nagy lendülettel kezdték a csapatok a mérkőzést. Felváltva estek a találatok, azonban rendre a Dabas került lépéselőnybe, egészen a nyolcadik percig, akkor már kettővel vezetett a hazai alakulat (6-4). Pallag Péter ihletett formában védte a dabasi kaput, hat percig nem talált be a KTE, igaz, a Dabas lendülete is alábbhagyott. Hárommal lépett el a hazai alakulat (9-6) a félidő derekán, Bencze József magához is hívta tanítványait. Marczika elkapta a fonalat a kapuban, Vetési, Sipeki és Menyhárt góljaival a 23. percben egyenlített a Kecskemét (9-9). A játék kissé lelassult, a Dabas támadásai akadoztak, Vetési pedig a vezető gólt is megszerezte csapata számára (10-11). Egy perccel a félidő vége előtt, amikor már hárommal vezetett a KTE (10-13), Tomori Győző kért időt, hogy megtörje a vendégek lendületét. Eggyel szépített a Dabas, Sipekit viszont ölben hozták le társai, az utolsó minutumban a talpa sérült meg, és az ápolással le is pörgött az óra, így 11-13-as állással mentek szünetre a csapatok.

Hármas védő és komolyabb rotációs lehetőség nélkül is tartotta előnyét a KTE, ám fáradni látszottak a hírös harcosok, és a 49. percben kiegyenlített a Dabas (24-24). Menyhárt és Csordás újra levegőhöz juttatta a Kecskemétet (25-28), és Tomori mester hiába kért időt, szélekről lőtt góljaival őrizte előnyét a vendéggárda. Öt perccel a találkozó vége előtt Füstös begyűjtötte harmadik kiállítását, így piros lappal kizárták a játékvezetők, ezzel védekezésben került nehéz helyzetbe a Kecskemét. Az utolsó percre csupán egygólos előnnyel fordult a Kecskemét (33-34), de ezt már meg tudta tartani Bencze József csapata, és a szezonban harmadszorra is legyőzte a Dabast (34-35).

DABAS: Gáspár 2, Lukács 4, Horváth L. A. 6, Laurinyecz 1, Török 2, Koller 3, Katona 2, Ács 4, Kende 10.

KTE: Horváth A. 3, Sipeki 1, Csordás 4, Füstös 4, Országh 4, Simon B. 1, Szeverényi 4, Forgács 1, Vetési 6, Menyhárt 7.

Hétméteresek: 7/5 ill. 4/3

Kiállítások: 10 p ill. 12 p

Dabas KC VSE – KTE-Piroska Szörp: 34 – 35 (11-13)
Férfi kézilabda Liga Kupa, D-csoport, 2. forduló
2021. december 16. csütörtök, 18:00
Dabas, OBO Aréna
Vezette: Horváth P. Marton B.