shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

KTE-CSURGO

Szoros meccsen kapott ki a KTE-Piroska Szörp a Csurgótól

Bár szeretett volna győzelemmel búcsúzni az élvonaltól a KTE-Piroska Szörp, és a második félidő elején uralta a mérkőzést, végül a Csurgó kerekedett felül. 

A mérkőzés elején kissé beragadt a Kecskemét, az első hazai találatot a 4. perc végén, Menyhárt Máté jóvoltából jegyezhettük fel, igaz, a Csurgó sem szórta a gólokat (1-2). Egyenlíteni azonban nem tudtak a hazaiak, sőt; a KTE védelmi hibáit kihasználva egyre nagyobb előnyre tett szert a somogyi alakulat. A játékrész közepén (4-9) Bencze József időt kért, hogy rendezze a sorokat, ám támadásban nem boldogultak tanítványai, míg védelmüket felőrölte a Csurgó, így a 23. percben (7-14) már aggasztó volt a különbség – Bencze mester újra magához hívta fiait. Megrázta magát a Kecskemét, és a szünetig sikerült 5 gólra zárkóznia (12-17).

Villámrajtot vett a második félidőben a hazai alakulat, Vetési gólja után Horváth Andor talált be kétszer gyors egymásutánban, így a 32. percben már csak két gól volt a különbség (15-17). Ezúttal Baranyai Norbert kért időt, ám a Kecskemét elkapta a fonalat és a 35. percben egyenlített, majd Enomoto góljával a vezetést is megszerezte (19-18). A “feltámadásban” nagy szerepe volt Marczika kapusnak is, aki a mérkőzés ezen szakaszában kiválóan őrizte a hazai portát, ahogy Deményi Xavér is, amikor magabiztosan hárította Tóth Ádám büntetőjét.

A 43. percben emberhátrányba került a Kecskemét, a Csurgó ezt kihasználva előbb egyenlített, majd fordítani tudott, így a félidő derekán újra a vendégeknél volt az előny (21-23). A KTE lendülete elveszett, a Csurgó élt a lehetőséggel és az utolsó tíz percre már ötgólos különbséggel fordultak a csapatok (22-27). Nem engedte el a KTE a találkozót, gólról-gólra zárkózott fel, másfél perccel a találkozó lefújása előtt már csupán két gól volt a vendégek előnye, ám a Csurgó rutinos csapat, nem engedte a szájából kiénekelni a sajtot. 

Bencze József (KTE-Piroska Szörp): – Megérdemelten nyert a Csurgó. Az első félidőben próbáltuk lassítani a játékot, de ez csak hellyel-közzel sikerült, a vendégek magabiztosan játszottak. A második félidő elején tudatosan gyorsítottuk fel a tempót, amivel meg is leptüőket. Sajnos utána nem tudtunk élni a lehetőséggel, nem lőttük be a helyzeteinket, a Csurgó védekezése pedig nagyon stabil volt. Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak a fiúk, köszönjük a nézőknek, akik egész évben buzdítottak minket. Remélem, hogy a jövőben is ilyen jó kézilabda lesz Kecskeméten

Baranyai Norbert (Csurgói KK): – Látszott a csapatokon, hogy ez az utolsó meccs. Jól kezdtünk, irányítottuk a játékot, támadásunk és védekezésünk is összeállt. A szünetben valami megtört, átvette a kezdeményezést a Kecskemét, és 7-1-es periódust produkált. Utána stabilizálni tudtuk a játékosunkat, rendben volt a kapusteljesítményünk is, aminek köszönhetően meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

KTE-Piroska Szörp – Csurgói KK 29 – 31 (12-17)
Férfi kézilabda NB I., 26. forduló
2022. május 28. szombat
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Bóna, Földesi

KTE: Mazák 1, Hiramoto 4, Horváth A. 5, Enomoto 6, Karai 2, Szrnka 3, Vetési 6, Menyhárt 2.

Csurgó: Krecic 6, Herceg 4, Borsos 1, Tóth Á. 9, Gábor M. 8, Ács P. 1, Rotim 1, Kerkovits 1.

Hétméteresek: 1/2 ill. 6/4

Kiállítások: 8 perc ill. 10 perc