shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

KTE-Tatabánya

Szombaton az évben utoljára szerezhet pontokat a KTE

Határozottan fejlődik az első élvonalbeli évében a KTE-Piroska Szörp. Rendre szoros meccseket játszik; igaz, pontokat csak a győzelemért adnak, és trófeából csupán egyet szerzett a hírös városi alakulat. Nehéz tavasza lesz a Kecskemétnek, de nem lehetetlen küldetés a bennmaradás kivívása. Nagy lépés, sőt ugrás lenne a cél felé, ha szombaton újabb pontokat szereznének hazai pályán Bencze József tanítványai.

Kissé csalódottan készülhet következő mérkőzésére a KTE-Piroska Szörp, hiszen bajnokin ugyan alulmaradt az Eger csapatával szemben, a Magyar Kupában viszont döntetlent játszott a két gárda – ám mivel a hevesiek játszottak idegenben, így a 31-31-es végeredmény nekik kedvezett, a KTE búcsúzott a további küzdelmektől. A hírös harcosokat azonban ez a kudarc acélosabbá teheti; elszántan várják a Tatabánya elleni összecsapást.

A Grundfos Tatabánya KC öt győzelemmel (az Eger, a Budakalász, a Csurgó, a Fradi és a Komló ellen), két döntetlennel (a Dabas és legutóbb a “Kisveszprém” ellen) és négy vereséggel (a Gyöngyös, a Pick Szeged, a NEKA és a Balatonfüred ellen) a tabella 6. helyéről várja a 12. fordulót. A Bányász ráadásul az Európa-Liga csoportkörében is érdekelt (legutóbb a francia Nimes gárdájától kapott ki december 7-én 38-30-ra; a D-csoport 6. helyén tölti a telet).

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Magyarország egyik topcsapatát fogadjuk szombaton. A Bányász támadásban és védekezésben is nagyon komoly játékerőt képvisel, válogatott kézilabdázókkal a soraiban. Az új edző keze alatt lassan visszanyeri régi formáját a bajnoki bronzérmes gárda, szóval nehéz dolgunk lesz, de megígérhetem, hogy mindent megteszünk azért, hogy a Tatabányának se legyen könnyű a mérkőzés.

KTE-Piroska Szörp – Grundfos Tatabánya KC
Férfi kézilabda NB I., 12. forduló
2021. december 11. szombat, 18:00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezeti: Hargitai, Markó