shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

FTC-KTE-bajnoki

Simán verte a Ferencváros a KTE-Piroska Szörp csapatát

Az utolsó előtti helyen álló KTE-Piroska Szörp a dobogóért hajtó Ferencváros otthonába látogatott szombaton a férfi kézilabda NB I-ben. A találkozón végig az FTC akarata érvényesült, a vége 46–31 lett. 

Remekül nyitotta a találkozót a Kecskemét, amely Deményi védéseiből jól indult, és Enomoto Yuga, Sipeki Levente, valamint Országh Ádám is azonnal betalált, 0-3. Bognár Alex kezdte meg a 4. percben a hazai gólgyártást, majd rövid idő alatt utolérte ellenfelét a Ferencváros, 5-5. Egy 4-0-s futással a vezetést is átvették a zöld-fehérek, ám a kecskeméti gólcsendet hiába szakította meg Sipeki, nagyon beindult a hazai gépezet, a félidő felénél már 14-8 volt az állás. Bognár mellett elsősorban Bujdosó Bendegúz szállította az FTC találatait, míg a túloldalon Sipeki mellé Menyhárt Máté és Simon Bence iratkozott fel többször is a gólszerzők közé. A 22. percben Bencze József 19-13-nál sikeres időkérést tartott, egymás után három találatot jegyzett válasz nélkül a KTE. A szünetre azonban így is nagy előnnyel vonulhatott a fővárosi alakulat, 23-17. 

Az elsővel ellentétben a második félidőt a Ferencváros nyitotta gólokkal Füzi Dániel és Imre Bence révén. Támadásban váltottak a kecskemétiek, üres kapuval ostromoltak, ám ez sem sült el jól – Debreczeni Ádám labdaszerzése utáni könnyű találatával már tízzel ment az FTC, 28-18. A kétszámjegyű differencia állandósulni látszott a csapatok között. Negyedórával a találkozó vége előtt a vendégek is szereztek üres kapus gólt, a hálóőr Marczika Barnabás volt szemfüles egy védését követően. Köszönhetően annak, hogy a két pont sorsa hamar eldőlt, a végén olyan játékosok is lehetőséget kaptak, akik azelőtt kevesebbszer léphettek pályára. A végeredmény 46-31 lett.

A kecskemétiek legközelebb február 18-án hazai pályán szerepelnek, az ellenfél a Komló lesz. 

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Mindenben jobb volt nálunk a Ferencváros. Ami a legnagyobb probléma, hogy nem volt hitünk és akaratunk. Ez a jövőre nézve nem túl biztató. Rendezni kell a sorainkat. Bár ilyen vereség után nem lesz könnyű, de azon leszünk, hogy jövő pénteken teljesen más arcunkat mutassuk, és hazai pályán jól szerepeljünk a Komló ellen.

Ferencvárosi TC – KTE-Piroska Szörp 46 – 31 (23 – 17)
Férfi kézilabda NB I. 14. forduló
2022. február 12. szombat, 18:00
Elek Gyula Aréna – Budapest, Kőbányai út 47/
Vezette: Sándor L., Szikszay Cs.

Kiállítások: 6 perc, ill. 10 perc

Hétméteresek: 5/4, ill. 2/1

FTC: Imre 8, Bujdosó 7, Bognár 6 (3), Prainer 4, Nagy B. 4, Bohács 3, Debreczeni 3, Füzi 3, Kovacsics 2, Ónodi 2, Turák 1, Tóth Sz. 1, Győri 1, Zernovic 1.

KTE: Enomoto 6, Sipeki 5, Horváth A. 4, Menyhárt 3 (1), Simon 3, Szeverényi 2, Csordás 2, Vetési 1, Szrnka 1, Karai 1, Országh 1, Mazák 1, Marczika 1.