shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Eger-KTE_

Riválisával szemben maradt alul a KTE-Piroska Szörp

Szombat este kiesési rangadót játszott Egerben a KTE-Piroska Szörp a férfi kézilabda NB I 22. fordulójában. Az összecsapás első perceit leszámítva végig az Eger dominált, amely végül 3225-re nyert. 

Az utolsó előtti helyezett csapat otthonában a tabellán sereghajtó kecskemétiek kezdték jobban a találkozót, hiszen Menyhárt és a japán légiós, Enomoto Yuga dobott gyors gólt. Az első hazai találatra négy percet kellett várni, Tóth Rajmond volt a gólszerző, majd a 10. percben egyenlített az Eger, 3–3. Túl az első félidő felén beindult az egri gépezet; a szlovák Machac Simon és az iráni Esteki Sajad góljaival ellépett ellenfelétől Tóth Edmond együttese. A 21. percben 10–6-nál Vetési volt eredményes a KTE részéről. A játékrész utolsó gólját Simon Bence szerezte, de az előny továbbra is az Egernél volt, 13–9. 

A fordulást követően próbált erőt demonstrálni az Eger, Machac a 35. és a 39. perc között egymás után négyszer is betalált, míg a túloldalon ezekre a gólokra nem igazán érkezett érdemi válasz. A 40. percben – már nyolcgólos, 20–12-es hátrányban – egy kettős emberelőnyt próbált kihasználni a Kecskemét, ekkor Menyhárt és Vetési is gólt szerzett. A hírös városiak hátránya azonban már ledolgozhatatlannak bizonyult. Főleg azért, mert védekezésben nem tudott extrát nyújtani a KTE, az Eger a legtöbb támadását gólra váltotta. A 47. és az 51. perc között öt gólt értek el a hazaiak, ezzel a két pont sorsa eldőlt. A végeredmény 32–25 lett. 

Ezzel a vereséggel gyakorlatilag eldőlt, hogy kiesik az élvonalból a KTE, ugyanis a bennmaradáshoz mind a négy hátralévő meccsét meg kellene nyernie, de erre kevés az esély. 

Tóth Edmond vezetőedző (SBS Eger): – Nagyon örülünk ennek a győzelemnek. Ez volt az első hazai sikerünk a szezonban, sokat vártunk rá és remélem nem túl későn született meg. A játékosaimon már a meccs előtt érződött a felszabadultság, jó hangulat uralkodott az öltözőben, nem nyomott minket agyon a teher. Úgy léptünk pályára, hogy nyernünk kell és nyerni is fogunk, ez összejött! Plusz öröm, hogy a győzelemből mindenki kivette a részét, a játékosaink közel azonos időt töltöttek a parketten. Végre ki tudtuk szolgálni a közönségünket. Ami a bennmaradást illeti, próbálunk belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba, bízunk benne, hogy az eredmények számunkra kedvezően fognak alakulni

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Megérdemelten győzött az Eger, amely főleg kapusteljesítményben fölénk nőtt Balogh Tibornak köszönhetően. Zártan, jól védekeztek a hazaiak, ez a mi játékosainkat elbizonytalanította. Kritikus pillanatokban rossz döntéseket hoztunk, védekezésben nem szikráztunk. Sajnos ezúttal nem működtünk egységes csapatként, gratulálok az Egernek!

SBS Eger – KTE-Piroska Szörp 32–25 (13–9)
Férfi kézilabda NB I., 22. forduló
2022. április 30. szombat, 18:00
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok
Vezette: Hargitai, Markó 

Eger: Machac 9, Pulay 4 (1), Esteki 3, Lezák 3 (1), Szepesi 3, Tóth R. 3, Száva 2, Tóvizi 1, Gavidia 1, Molnár B. 1, Szuharev 1, Bernatonis 1. 

Kecskemét: Vetési 6, Horváth A. 5, Menyhárt 5 (4), Csordás 2, Országh 2, Enomoto 2, Hiramoto 1, Simon 1, Karai 1.

Hétméteresek: 6/2, ill. 5/4.

Kiállítások: 10 perc, ill. 6 perc.