shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Csurgo-KTE-bajnoki-meccs

Remek második félidei játéka ellenére kikapott a KTE Csurgón

Azzal a határozott céllal érkezett a KTE Csurgóra, hogy mindkét bajnoki pontot hazaviszi Kecskemétre. Nem volt szurkoló a csarnokban, aki az első félidő végén ezt elhitte volna, ám a második félidőben feltámadt a KTE-Piroska Szörp és kishíján ledolgozta hátrányát, végül azonban az első félidő lehangoló játéka végzetesnek” bizonyult, a Csurgó otthon tartotta a pontokat.

Idegesen kezdték a találkozót a vendégek, rendre Szrnkát keresték a labdával, az első találatot követően azonban többnyire elhaltak a kecskeméti támadások a falban, míg a Csurgó indításokkal és szélről szépen építette előnyét. Bencze mester a 10. percben magához hívta fiait (6-2), ám a játék képe nem változott, hol technikai hiba, hol eladott labda miatt nem jutott el a kapuig a KTE. Ha mégis, akkor Tatai Péter őrizte kiválóan a csurgói portát. A félidő közepére már aggasztó volt a hazaiak fölénye (9-2); ez Simon Bence és Mazák Lajos pályára lépésével sem változott. A 20. percben még csupán két lőtt gól árválkodott az eredményjelzőn a hírös városiak oldalán (12-2), Bencze József így újra időt kért. 14 (!) perc gólcsend után Országh duplázott, és úgy tűnt, magára talál a Kecskemét, a játékrész utolsó öt percében felélénkültek a vendégek, de a sok hiba megbosszulta magát, a Csurgó meggyőző fölénnyel uralta az első félidőt (15-8).

Menyhárt és a születésnapos Mazák is beköszönt a második játékrész elején, és vérszemet kapott a Kecskemét, jóval összeszedettebb lett a játék képe, a 36. percben kettős emberelőnybe került a KTE és 4 gólra zárkózott (17-13), a Csurgó rögvest időt kért, hogy aztán ismét Menyhárt vegye hátára a csapatot és háromra csökkentse a különbséget. Mindkét csapat feszülten, de sportszerűen játszott, ám meglepetésre a Csurgó hibázott többet, a Kecskemét pedig megérezte, hogy van keresnivalója a mérkőzésen. Hol Deményi kapta el a fonalat a kapuban, hol a kapufa segített, de a 45. percben csupán két gól volt a hazaiak előnye (19-17). A 48. percben előbb emberhátrányba került a Kecskemét, majd hétmétereshez jutott a Csurgó – pokoli küzdelem zajlott a pályán (20-18). Az 50. perc környékén hullámvölgybe kerültek a vendégek, a somogyiak a kecskeméti hibákból éltek, ám a KTE foggal-körömmel zárkózott: az első félidő képe alapján erre senki sem gondolt volna. Az utolsó öt percre 23-21-es állással fordultak a felek, hazai oldalon Gebhardt, a vendégeknél Menyhárt volt eredményes, majd Krsmancic talált be a kecskeméti kapuba, ekkor Bencze József kért időt. Egy eladott labda és egy felsőléc – ezzel gyakorlatilag eldőlt: hiába küzdött hatalmasat a KTE-Piroska Szörp a második félidőben, pontok nélkül távozott Csurgóról.

Baranyai Norbert vezetőedző (Csurgói KK): – Az első sorunk majdnem hiba nélkül játszott, ám amikor frissíteni próbáltunk, kiestünk a ritmusból. Azt tudtuk, hogy a Kecskemétet nem lehet leírni, ezt be is bizonyították a második félidőben. Fegyelmezetlenségből adódó hibáink voltak és a befejezéseknél nem voltunk eléggé koncentráltak, ezek kishíján megbosszulták magukat. Ha fegyelmezettebbek vagyunk és elöl nem kapkodunk, könnyebb dolgunk lett volna. A Kecskeméérdeme, hogy szoros lett a vége, nekünk le kell vonnunk a tanulságokat. Gratulálok a Kecskemétnek!

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Gratulálok a Csurgónak, megérdemelték a győzelmet. A mérkőzés első húsz percében katasztrofális volt a játékunk és a védekezésünk is hagyott maga után némi kívánnivalót. Az igazsághoz tartozik, hogy a sérülések és megbetegedések miatt csupán egy héttel a rajt előtt tudtunk teljes kerettel készülni, így idő kellett, míg a srácok összerázódtak. A második félidőben jobban játszottunk, de amikor utolérhettük volna a Csurgót, rendre hibáztunk. Sok sikert kívánok a Csurgónak a továbbiakban.

Csurgói KK – KTE-Piroska Szörp 25 – 22 (15-8)
Férfi Kézilabda NBI, 13. forduló
2022. 02. 05., szombat, 18:00
Sótonyi László Sportcsarnok, Csurgó
Vezette: Altmár K., Horváth M.

Kiállítások: 6 perc ill. 2 perc

Hétméteresek: 4/4 ill. 6/4

Csurgói KK: Krecic 1, Herceg 1, Krsmancic 5, Szeitl 2, Gábor Marcell 2, Gebhardt 4, Rotim 4, Kozina 1, Kovacevic 5.

KTE-Piroska Szörp: Mazák 3, Sipeki 2, Országh 4, Enomoto 3, Szrnka 1, Vetési 1, Menyhárt 8.