shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

kte-balatonfured

Ötperces rövidzárlatok okozták a KTE-Piroska Szörp vesztét a Balatonfüred ellen

Izgalmas összecsapást láthattak azok, akik vasárnap este kilátogattak a KTE-Piroska Szörp és a Balatonfüred mérkőzésére. A meccset ugyan hat góllal az esélyesebb vendégek nyerték, ám a jövőre nézve ezúttal biztató játékot produkáltak a hírös harcosok.

Remekül kezdte a találkozót a Kecskemét, nyoma sem volt a “Kisveszprém” ellen mutatott hitehagyott játéknak. Simon Bencéék elsősorban jó védekezésükkel nehezítették meg a Füred dolgát. A 13. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a vendégek ekkor jutottak először vezetéshez (5-6). Szemre is formás támadásokat vezetett a Kecskemét, ám szaporodtak a technikai hibák is, így az északi partiak a 24. percre négygólos előnyt építettek ki (9-13). Bencze József időt kért, ám egy Füstös-gólra Topic Petar kétszer válaszolt (10-15). A két kecskeméti szélső, Menyhárt és Csordás is betalált, Sipeki is megszerezte a meccsen harmadik (néhány perccel később a negyedik) gólját, csakhogy közben a Balatonfüred kíméletlenül megbüntette a hazaiak hibáit; villámgyors kontrákkal a félidőre megtartotta ötgólos előnyét (14-19).

Jobban nem is kezdődhetett volna a második játékrész a KTE számára, Horváth Andor talált be, majd Sipeki varrta be az 5. gólját, közben a kapuba frissen beálló Marczika védett ziccert; háromra zárkózott a Kecskemét (16-19). Nagy kedvvel játszottak a Bencze-tanítványok; Simon Bence és újra Horváth Andor vette be a vendégek kapuját, míg Marczika óriási védésekkel segítette csapatát. A 35. percben csupán két gól volt a csapatok közötti különbség (18-20), sőt, Menyhárt értékesítette büntetőjével egyre olvadt a Füred előnye (19-20). A vendégek mestere időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, a Kecskemét pedig kettős emberhátrányba került – a Balatonfüred percek alatt ötre hízlalta előnyét (20-25). A félidő derekán már nem lehetett panasz a hangulatra a csarnokban: hatalmas adok-kapokkal, sok reklamálással, 2×2 perces kiállítással (Topic Petar volt az elszenvedője) és a hazai közönség hangos biztatásával folytatódott a találkozó. Tíz perccel a vége előtt 24-29-et mutatott az eredményjelző, de ezúttal a KTE foggal-körömmel harcolt minden labdáért. Marczika elképesztő napot fogott ki, úgy védte a hazai kaput, mint Szondi György Drégely várát. Nem rajta múlt, hogy Kemény László góljaival az 54. percben már hét gól volt a vendégek előnye (24-31). Oroszlánszívvel küzdött ugyan az utolsó percekig a  KTE, de végül hat góllal alulmaradt jóval esélyesebb ellenfelével szemben (29-35).

György László vezetőedző (Balatonfüredi KSE): – Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk a Kecskeméttel, dicséret illeti a hazaiakat, már csak azért is, mert 29 gólt tudtak lőni nekünk. Voltak hibáink, főleg a visszarendeződéssel voltak problémák, nem igazán tudtuk megoldani a kettős cserét, és ezeket nagyon jól kihasználta a KTE, de felállt fal ellen is jól kézilabdázott. Arra számítottunk, hogy fokozatosan kell felépítenünk a találkozót, tízperces szakaszokra bontva, 1-2 gólos előnyöket kiépítve; azt gondolom, ezt sikerült megvalósítanunk. Mégegyszer gratulálok a Kecskemétnek, sok sikert kívánok a továbbiakban!

Andó Arián kapus (Balatonfüredi KSE): – Gratulálok a Kecskemétnek, alaposan felkészültek belőlünk. Nagyon örülök, hogy a csapatunk abban fejlődött, hogy az első tíz percben “nem maradtunk az öltözőben”, normálisan kezdtük a meccset. Az első félidőben sok labdát szereztünk és sikerült megnyugtató előnyt kiépítenünk, azonban a második játékrész elején beragadtunk. Szerencsére időkérés után rendeztük a sorokat és sikerült megnyernünk a mérkőzést.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – A Balatonfüredet illeti a gratuláció, hiszen megnyerték a találkozót, azonban a csapatom ma megmutatta azt az erőt, ami rejlik benne; ebből kell építkeznünk. Az első- és a második félidőben is volt egy ötperces rövidzárlatunk, ez okozta a nagyobb különbséget a meccs végére. Ez visszatérő probléma, dolgozunk a megoldáson, és biztos vagyok abban, hogy hamarosan örömjátékkal, győztesen hagyjuk el a pályát. Nagyon örülök, hogy ezúttal végig küzdöttek a fiúk és egy percre sem adták fel a mérkőzést.

Menyhárt Máté játékos (KTE-Piroska Szörp): – Gratulálok a Balatonfürednek! Úgy gondolom, a kilátogató nézők ma két jól felkészített csapatot láthattak a pályán. Több olyan részcélunkat tudtuk teljesíteni ezen a meccsen, amit előzetesen meghatároztunk, ez mindenképpen örömteli. A Balatonfüred és a Kecskemét nem ugyanazokért a célokért küzd a bajnokságban, haladunk a saját utunkon, a Fürednek sok sikert kívánok!

KTE-Piroska Szörp: Horváth A. 4, Sipeki 5, Csordás 3, Füstös 3, Országh 2, Enomoto 1, Simon B. 2, Karai 1, Vetési 1, Menyhárt 7.

Balatonfüredi KSE: Kemény 4, Bóka 1, Szmetán 3, Németh B. 1, Szöllősi 6, Topic 6, Rodriguez 5, Malinovic 5, Szűcs B. 2, Brandt 2.

KTE-Piroska Szörp – Balatonfüredi KSE 29 – 35 (14-19)

Férfi kézilabda K&H Liga, 4. forduló

2021. október 3. vasárnap
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Fekete T., Tóth D.