shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Nem várt pofon a nyitómeccsen – vereséggel indította a bajnoki szezont a KTE-Piroska Szörp

Az Elek Gyula Arénában, az FTC U22 ellen kezdte a férfi kézilabda NB I/B Keleti-csoportjának 2020/21-es szezonját a KTE-Piroska Szörp. A bajnoki címre törő kecskemétiek az első félidő végén még vezettek, ám a második harminc percben fordult a kocka, és a kis Fradi 34-28-ra győzött.

Jobban kezdte a mérkőzést a Ferencváros, amelyben azok a fiatalok is szerepet kaptak, akik az NB I-ben szereplő FTC keretének tagjai, ugyanis a felnőttek hétvégi meccsét koronavírus-gyanú miatt elhalasztották. Így hét olyan játékos is pályára léphetett a KTE ellen, akik az élvonal első fordulójában is játszottak a Fradiban. Talán ennek is köszönhetően lendületesebben nyitott a hazai együttes, amely azt is jól használta ki, hogy negyed óra alatt négyszer is kétperces kiállítást szenvedtek el a hírös városiak. Ekkor már 9-6 volt az állás, ám a játékrész második felében a Kecskemét magához ragadta az irányítást, és 5-0-ás rohammal átvette a vezetést, amit a félidő végéig birtokolt. A szünetre 13-15-tel vonultak a csapatok.

A második felvonás első találatát a vendégek szerezték, ám három gólos hátrányát villámgyorsan ledolgozta az FTC, sőt, a vezetést is újra átvette. Ez a hírös városiakat nagyon megzavarta, és innentől kezdve végig az eredmény után kellett futniuk. A kiállítássorozatuk sem állt le, összesen nyolc kétpercest kapott a KTE, tehát a meccs több, mint egynegyedét emberhátrányban kellett lejátszania. A végére ez is közrejátszhatott abban, hogy elfogyott Bencze József csapatának az ereje, és a találkozó utolsó periódusában már semmi sem jött össze a kecskemétieknek, akik hétméterest és ziccereket is rontottak. A zöld-fehérek mindezt kihasználták, és 34-28-ra nyertek.

A KTE-Piroska Szörp legközelebb kedden, a Kalocsa otthonában fog pályára lépni a Magyar Kupában, míg a bajnokság második fordulójában majd az Ózd csapata látogat a Messzi István Sportcsarnokba szeptember 18-án.

Kiss György vezetőedző (FTC-Diagnosticum U22): – Bár nyertünk, úgy gondolom, a Kecskemét még megnyerheti a bajnokságot, mert nagyon erős csapatról van szó. Az NB I-es mérkőzésünk elmaradt, így az élvonalbeli gárdában szereplő fiatalok rendelkezésünkre tudtak állni a mai meccsen, bár mindannyian ifi korú játékosok. A második félidőre szerintem elfáradt a KTE, nálunk feljavult a kapusteljesítmény, illetve a védekezésünk is szilárdabbá vált, ennek köszönhetjük a győzelmünket.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Mélységesen csalódott vagyok a mai teljesítményünk miatt. Több játékosunk produkciója nem ütötte meg azt a szintet, ami a mi céljainkhoz kellene. Én is hibáztam. Vállalom a felelősséget a mai vereségünkért. Azt gondolom, egy pofon mindig jókor jön, de nem szeretünk pofonokat kapni. Össze kell kapnunk magunkat a keddi Magyar Kupa és a pénteki bajnoki meccsünkre. Gratulálok a Ferencvárosnak, a hazai fiatalok szemtelenül és éretten kézilabdáztak úgy, ahogyan azt kell.

FTC-Diagnosticum U22 – KTE-Piroska Szörp 34 – 28 (13 – 15)

Férfi kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 1. forduló
2020 szeptember 13. vasárnap, 17.00
Elek Gyula Aréna, Budapest
Játékvezetők: Asztalos Bence, Szalay Zoltán

A Kecskemét gólszerzői: Tóth 8, Országh 7 (4), Valaczkai 3, Kátai 3, Bíró 2, Kis 2, Füstös 1, Mazák 1, Szrnka 1.

Kiállítások: 4 perc, illetve 16 (!) perc

Hétméteresek: 2/2, illetve 5/4

(Vizi Zalán | kesport.hu)