shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

KTEGyongyos

Nem tudott visszavágni a Gyöngyösnek a KTE-Piroska Szörp

Túl nagy előnyt adott a Kecskemét a Gyöngyösnek az első félidőben, így hiába próbáltak felzárkózni a második játékrészben a hírös harcosok, végül a Gyöngyös vitte el a két bajnoki pontot.

Nehezen kapta el a fonalat a Kecskemét; Vasic Marko duplájára ugyan Hiramoto válaszolni tudott, ezt követően azonban 9 percig nem találtak be a hazaiak. Simon Bence a 12. perc végén lőtte a piros mezesek következő gólját, míg a Gyöngyös lassan, de biztosan növelte előnyét (2-5). Bár Tomic Aleksandar kiválóan őrizte a vendégek kapuját, a Kecskemét elsősorban a gyenge védekezésnek, és a támadásban elkövetett hibáknak “köszönhette”, hogy nem tudott zárkózni a hevesiekhez. Bencze József a félidő közepén időkéréssel igyekezett rendezni a sorokat (3-8), és valamelyest fel is élénkültek a hírös városiak, védelmüket azonban továbbra is könnyedén feltörte a Gyöngyös. Öt perccel a játékrész vége előtt a kapuban is cserélt a KTE, Deményi helyett Marczika érkezett, és előbb Hamidovic, majd Varsandán lövését hárította, közben a kecskeméti oldalon Országh duplázott, így a 28. percben (10-13) a Gyöngyös is időt kért. A szünetig a Kecskemét emberhátrányba került ugyan, de tartotta a három gólos különbséget (12-15).

Fordulás után hamar két gólra zárkózott a KTE (16-18), és sansza is volt, hogy egyenlítsen akár, ám kétszer is büntetőt hibáztak a hazaiak, majd emberhátrányba kerültek, így nem tudtak közelebb férkőzni a Gyöngyöshöz (17-20). A félidő derekáig parázs, de kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, ekkor azonban mindkét oldalon kapkodóvá vált a játék, amiből a Gyöngyös jött ki jobban, az 53. percre öt gólra tudta növelni előnyét (20-25). A hajrában a KTE hét a hat elleni játékkal próbálkozott, és a hibákat a Gyöngyös könyörtelenül megbüntette, így a hazaiak – bár a második félidőben jól küzdöttek – nem tudták Kecskeméten tartani a két bajnoki pontot.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Küzdöttünk becsülettel, noha nem kezdtük jól a meccset. Az akarással nem volt gond, de olyan gyermeteg hibákat vétettünk, amelyek megpecsételték a sorsunkat. Ma sokkal jobb volt a Gyöngyös, megérdemelten győztek.

Kiss Dániel vezetőedző (HEDO B BRAUN Gyöngyös): – Nagyon jó meccset játszottunk; azt kaptuk, amire számítottunk. Felültünk a hullámvasútra, az elején el tudtunk lépni néhány góllal, aztán az egyéni hibáknak köszönhetően a Kecskemét vissza tudott jönni, szerencsére a végén mi jöttünk ki jobban a párharcból. Nehéz és fontos két pontot szereztünk. 

KTE-Piroska Szörp – HE DO B BRAUN Gyöngyös 25 – 29 (12-15)
Férfi kézilabda NB I, 19. forduló
2022. március 25. péntek
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Rontó, Szanyi

Kiállítások: 12 perc ill. 10 perc

Hétméteresek: 2/0 ill. 2/2

KTE-Piroska Szörp: Hiramoto 3, Horváth A. 3, Csordás 2, Országh 5, Enomoto 1, Simon B. 5, Karai 1, Szrnka 3, Vetési 2.

Gyöngyös: Vasic 3, Ubornyák 4, Varsandán 5, Hegedűs 5, Vilovski 3, Papp 1, Hamidovic 2, Markez 6.