shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Balatonfured_KTE_

Nem tudott pontot szerezni Balatonfüreden a KTE-Piroska Szörp

Noha nem a Balatonfüredet kell a Kecskemétnek két vállra fektetnie, ígéretesen indult a meccs a vendégek számára. A második félidőben azonban nem tudott átlépni sajáárnyékán a KTE, így pont nélkül távozott az északi partról.

Elszántan kezdte a találkozót a Kecskemét, és a lendületét még az sem törte meg, hogy Malinovic Dejan zsinórban háromszor bevette Deményi Xavér kapuját, igaz, a vendégkapus ismét jó teljesítménnyel és “hetesöléssel” segítette csapatát. A 8. percben egygólos fórban volt a KTE (4-5), időnként kimondottan meggyőző kézilabdával. A Balatonfüred a 14. percben tudott fordítani Bóka Bendegúz találatával, és komoly előnyre tehetett volna szert, ha nem Deményi áll a kecskeméti kapuban. Rossz szériában volt a KTE, Bencze József a 18. percben kérte ki idejét, hogy rendet tegyen a fejekben (9-7). A folytatás nem úgy alakult, ahogy a hírös városiak eltervezték, a hazai kapu előtt rendre hibáztak, míg a Füred lassan hízlalta előnyét; és bár a vendégek hősiesen védekeztek, a 25. percben már négy gól volt a két csapat között (13-9), ebből a szünetig egyet tudott faragni a KTE-Piroska Szörp (14-11).

Rémálomszerűen kezdődött a vendégek számára a második játékrész; míg a Füredből Szmetán, Bóka és kétszer Topic Petar is eredményes volt, addig a KTE egyszerűen nem tudott gólt lőni, még emberelőnyben sem; így a 36. percben már 18-11 állt az eredményjelzőn. Hét a hat elleni játékkal is próbálkozott a Kecskemét, kevés sikerrel, igaz, a füredi kapuban Andó Arián is remekelt. György László a 48. percben rendelte magához övéit, ekkor éppen hat volt a különbség a felek között (24-18), és úgy tűnt, a lényegi kérdések már eldőltek. Periódusai ugyan voltak a Kecskemétnek, de érdemben már nem tudott közelebb férkőzni a házigazdához.

György László vezetőedző (BKSE): – Gratulálok először is a csapatunknak a győzelemért. Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg ismételten és nem volt egyszerű én úgy gondolom, az első félidőt is látva. Picit talán idegesek voltunk, annak is megvan az oka, több hiányzónk volt, több hiányzó és meghatározó játékosunk sérülés miatt ugye nem szerepelt a mai mérkőzésen és talán ezért voltunk idegesek, hogy mégis hogy fog alakulni a meccs. Az első félidőben én úgy gondolom, hogy a helyzetkihasználásunk rossz volt, megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtuk értékesíteni. Ziccereket alakítottunk ki, de azokat nem tudtuk gólra váltani. A második félidő eleje én úgy gondolom, hogy jól kezdődött számunkra. Ott egy 5-6 gólos előnyre tettünk szert, talán nyugodtabbak lettünk és abban a mederben zajlott már a második félidő. Én úgy gondolom, voltak jó teljesítmények a csapatunkban, többek között Máténak (Szmetán Máté – a szerk.) az irányító szerepe, hasznosan játszott, jól irányította a csapatot és emellett még eredményes is volt, úgyhogy külön gratulálok neki, de a többi fiatalnak is gratulálok természetesen, mert amikor pályára kerültek, akkor eredményesek voltak. Még egyszer mondom, hogy egy újabb mérkőzésen vagyunk túl, haladunk a céljaink felé és készülünk a következő NEKA mérkőzésre. Sok sikert kívánok a Kecskemétnek.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Azt gondolom, hogy ma nagyon gyenge teljesítményt sikerült nyújtanunk támadójátékban úgy, mint védekezésben. Egy nagyon jó füredi fallal találtuk magunkat szemben, amivel igazából nem tudtunk mit kezdeni. Az átlövéseink nem ültek, illetve rengeteg technikai hibát vétettünk. Azt gondolom ezt a Füred a gyors játékával jól használta ki és megérdemelten nyerte ilyen arányban is ezt a mérkőzést. Gratulálok nekik és sok sikert a bajnokságban.

Balatonfüredi KSE – KTE-Piroska Szörp 33 – 25 (14-11)
Férfi kézilabda NB I, 17. forduló
2022. március 04. péntek, 18:00
Balatonfüred, Szabadidőközpont
Vezette: Asztalos, Szalay

Kiállítások: 16 perc ill. 16 perc

Hétméteresek: 3/1 ill. 5/4

Balatonfüredi KSE: Kemény 2, Bóka 3, Szmetán 8, Németh 1, Topic 4, Rodriguez 4, Malinovic 4, Brandt 3, Draskovics 1, Határ 3.

KTE: Hiramoto 2, Sipeki 3, Csordás 2, Országh 2, Enomoto 5, Simon B. 3, Karai 1, Szrnka 1, Vetési 4, Menyhárt 2.