shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

KTE-Veszprem

Nem pihentette legjobbjait a Telekom Veszprém Kecskeméten

Csaknem teltház előtt fogadta a KTE-Piroska Szörp a Telekom Veszprém BL-ben is menetelő csapatát. Noha a vendégek győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, a Kecskemét időnként szép megoldásokkal hálálta meg a szurkolást a hazai közönségnek.

Ahogyan arra számítani lehetett, villámrajtot vett a Veszprém, kevesebb, mint 6 minutum telt el az első hazai időkérésig (0-6), ám az ezt követő percekben is csupán a Veszprém tudott eredményes lenni, annak ellenére, hogy a hazai kapuban Deményi hozta a tőle megszokott formáját. A 12. percben Szrnka Levente jóvoltából született meg az első kecskeméti gól; a hazai közönség ezt kellőképpen meg is ünnepelte (1-7). A második kecskeméti találatot Csordás gyötörte be, ekkor már lepörgött a játékrész fele (2-9). Kevésbé megilletődötten, de sok hibával játszottak a hazaiak a folytatásban, és bár Enomoto vezérletével hatékonyabban támadott a KTE; a Veszprém könnyedén mattolta a hírös városiak védelmét, így már a félidőben jelentős fölényben voltak a vendégek (8-18).

Jóval bátrabban kezdte a második félidőt a Kecskemét, az első 5 percben a KTE 3, míg a Veszprém 2 gólt jegyzett; közben mindkét kapuban csere történt, a Kecskemét kapuját Marczika őrizte, a Veszprémét Corrales. A 40. perc környékén újra nyílni kezdett az olló, mert a vendégek támadásaikat többnyire góllal fejezték be, addig a KTE a saját dolgát tette nehézzé az eladott labdákkal és a technikai hibákkal. Tíz perccel a találkozó vége előtt már harmincnál járt a Veszprém (15-30), noha lehetett rá számítani, hogy nem lesz szoros a találkozó. Újabb hét percig nem tudott gólt szerezni a hazai alakulat (a 48. percben Vetési volt eredményes, ahogy az 55. percben is, és ezt követően még háromszor), így a KTE nem tudta szorossá tenni a mérkőzést.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Gratulálok a Veszprémnek a párizsi BL-meccshez és a mai bajnokihoz; megmutatták, miért ők A Veszprém. Mindig nagy élmény játékosnak, edzőnek és nézőnek is egy ilyen találkozó. Sajnos bizonytalanul kezdtünk, ez megpecsételte a sorsunkat, de voltak olyan periódusaink, amikor tetszetősen játszottunk. A Veszprém fölénye természetesen nem volt veszélyben. A csapatomnak gratulálok a hozzáállásukhoz, a Veszprémnek pedig sok sikert kívánok.

Momir Ilics vezetőedző (Telekom Veszprém): – Gratulálok a csapatomnak, hogy egy nehéz párizsi mérkőzés utáélvezték a mai játékot, jó szellemiséggel léptek pályára. Most egy hét válogatott szünet következik. Sok szerencsét kívánok a Kecskemétnek a jövőben.

KTE-Piroska Szörp – Telekom Veszprém 21 – 36 (8-18)
Férfi kézilabda NB I, 18. forduló
2022. március 12. szombat
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Kiu Gábor, Kiu Tamás

Kiállítások: 4 perc ill. 8 perc

Hétméteresek: 5/4 ill. 2/1

KTE-Piroska Szörp: Hiramoto 1, Csordás 1, Országh 1, Enomoto 5, Simon B. 1, Karai 1, Szrnka 4, Vetési 5, Menyhárt 2.

Telekom Veszprém: Khaled 2, Maqueda 5, Nilsson 3, Ligetvári 3, Strlek 6, Lukács P. 3, Blagotinsek 5, Dörnyei 6, Lékai 2, Sipos 1.