shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Eger-KTE

“Négypontos” meccset játszik Egerben a KTE-Piroska Szörp

Igazi kiesési rangadót játszik egymással szombaton az Eger és a KTE-Piroska Szörp. Mindkét gárdának égetően nagy szüksége van a pontokra az áhított bennmaradás kivívásához. Valamelyest mégis a Kecskemét van nehezebb helyzetben, hiszen ha szombaton kikapnak Egerben, akkor csupán matematikai esélyük marad az NB I-es tagság megőrzésére.

Tavaly novemberben már megmérkőzött egymással a két csapat, akkor emlékezetes meccsen – egy góllal – az Eger bizonyult jobbnak (28-29).

A hevesiek 8 pontot szereztek eddig a bajnokságban, ezzel a 13. helyről várják a fordulót, míg a Kecskemét 6 megszerzett egységgel a 14. a tabellán. Az Eger a legutóbbi két meccsét elveszítette idegenben a két veszprémi alakulat ellen (Fejér-B.Á.L. Veszprém 32-27, Telekom Veszprém 43-32), előtte hazai pályán döntetlent játszott a Komlóval (30-30). 

A KTE-Piroska Szörp előbb meglepően szoros meccset játszott a Pick Szegeddel (31-34), majd 7 góllal legyőzte a Budakalászt (29-22); mindkét meccset otthon játszotta a Kecskemét.

A hírös városiaknak 5, míg a hevesieknek 4 mérkőzésen kell megszerezniük szinte minden pontot ahhoz, hogy jövőre is az NB I-ben folytassák a pontvadászatot.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Nem jött jókor nekünk ez a háromhetes bajnoki szünet, nagy kérdés, hogy a szünet előtti jó formánkat át tudjuk-e menteni a szombati találkozóra. Parázs meccsre számítok, hiszen mindkét csapatnak óriási szüksége van erre a két pontra.

SBS Eger – KTE-Piroska Szörp
Férfi kézilabda NB I., 22. forduló
2022. április 30. szombat, 18:00
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok
Vezeti: Hargitai, Markó