shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Nagy fölénnyel nyerte a Pick Szeged a KTE elleni szezonnyitót

Nagyszerűen kezdte a mérkőzést az újonc Kecskemét; előbb Marczika védett nagyot, majd Horváth Andor szerezte meg a vezetést a vendégek számára. Kiegyenlített ugyan a Szeged, de az 5. percig a KTE háromszor is betalált – fel tudtak nőni a feladathoz a hírös városiak. A 8. percben nagy meglepetésre egygólos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző (4-5), noha Bánhidi gyorsan egyenlített, majd a Pick ragadta magához az előnyt (6-5). Kettőre növelte a különbséget a Szeged (8-6), Bencze József ekkor gyorsan időt kért. A KTE becsületére legyen mondva, oroszlánként küzdött a magyar bajnok ellen, egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet. A félidő derekán Menyhárt büntetője a kapufán csattant, és a két csapat között kezdett nyílni az olló, a Szeged villámgyors gólokkal vette be a kecskemétiek kapuját (11-7). Nagyot változott a játék képe a játékrész második felében – Rosta, Bodó lépett a parkettre és nem is egy – rögtön két fokozattal nagyobb sebességre kapcsolt a Szeged; a hazai sortüzet csupán újabb időkéréssel tudta megállítani Bencze mester a 24. percben (18-7). Technikai hibák sorát vétette a Kecskemét, így nem sok esélye maradt a zárkózásra; a szünetre minden lényegi kérdés eldőlt (25-10).

Jól jött a pihenő a vendégeknek, bár új lendületet nem tudtak venni. Masszívan hízlalta előnyét a Szeged, és a 45. percre kialakult húszgólos különbség ellenére sem lazított a “szorításon” (33-13). Hullámzó teljesítményt nyújtott a Kecskemét; időnként szemet gyönyörködtető megoldásokat választott, máskor banális hibát elkövetve veszítette el a labdát. Tíz perccel a találkozó vége előtt már láthatóan elfogyott a hírös városiak ereje; ritkán tudták megállítani a Pick támadásait (39-17), ugyanakkor csak elvétve tudták bevenni Mikler kapuját. Bencze József az utolsó percekben már a fiatalokat is pályára küldte, érezzék át, milyen az NB I hangulata. A fiatal hálóőr, Deményi Xavér a hajrában hatalmas védésekkel jelezte, vele komolyan számolni kell a jövőben.

Noha biztatóan indult a találkozó, a KTE-Piroska Szörp csapatának időnként kifejezetten szép megmozdulásai voltak; érvényesült a papírforma, a mérkőzést óriási fölénnyel a regnáló magyar bajnok Pick Szeged nyerte.

Pick Szeged – KTE-Piroska Szörp: 43 – 20 (25-10)

PICK SZEGED: Tønnesen 5, Bodó 4, Martins 1, Radivojevic 6,  Gaber 2, Frimmel 4, Bánhidi 5, Garciandia 4, Rosta 4, Mackovsek 2, Blonz 4, Szilágyi 2.

KTE-PIROSKA SZÖRP: Mazák 3, Horváth A. 1, Sipeki 1, Csordás 3, Füstös 1, Országh 1, Simon 1, Szrnka 2, Vetési 3, Menyhárt 3, Szeverényi 1.

Bencze József, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője: 

Ezen a mérkőzésen kiütköztek azok a hiányosságaink, amik a felkészülési mérkőzéseken is. Nagy falat a címvédővel játszani, mégis nagyon hasznos volt, hiszen a játékosaink megérezhették  az NB I ritmusát, megtapasztalhatták, mennyit számít a fizikai különbség, és hogyan lehet azt kompenzálni. A meccs első tizenöt percével elégedett vagyok, jól tartottuk magunkat, a meccs hátralévő részében nyújtott teljesítményünk finoman szólva hagyott maga után némi kívánnivalót. Remélem, ahogy megyünk előre a bajnokságban, több ilyen negyedóránk” lesz.”

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője:

Mindkét csapat jól játszott és jó teljesítményt nyújtott, az első tíz percben fej-fej mellett haladt a két gárda, követték egymást játékban, majd mi elkezdtünk sokkal-sokkal jobban védekezni. Hibákra kényszerítettük az ellenfelet, sokkal többet futottunk és ebben az időszakban a saját ritmusunkban tudtunk játszani. Fontos volt az is, hogy minőségi játékosokat tudtunk cserélni, ezt a Kecskemét nem tudta lekövetni. Örülök, hogy mindenkinek tudtam lehetőséget adni, és mindenkinek jól sikerült ez a találkozó.

Simon Bence, a KTE-Piroska Szörp játékosa:

Már több, mint tíéve annak, hogy elkezdtem a felnőtt pályafutásomat Szegeden, így mindig nosztalgikus érzéssel lépek itt pályára. Ami a Kecskemétet illeti: nagyon fiatal csapat vagyunk, és tavaly mindenki az NB I B-ben játszott, élvonalbeli tapasztalata kevés játékosnak van. Elsőre a Szegeddel összecsapni mindenképpen nagy feladat, a tempót, a ritmust még szokni kell. A két osztály között két-három fokozat van, ma egy kicsit több volt. Azon leszünk, hogy a későbbiekben magasabb fokozatban játsszunk mi is.

Szilágyi Benjamin, a Pick Szeged játékosa:

Köszönöm a lehetőséget a mesternek. Furcsa érzés volt, tegnap jöttem először edzésre, ma pedig már pályára léphettem. Igyekszem mindig a maximumot nyújtani!