shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Második idegenbeli mérkőzését is elveszítette a KTE-Piroska Szörp

A KTE-Piroska Szörp férfi kézilabdacsapata Hatvanba látogatott az NB I/B Keleti-csoportjának 3. fordulójában. A mérkőzés szünetében még a hírös városiak vezettek, ám a második játékrészben a megfordították az állást a hazaiak, és 27-24-re nyertek.

Jól kezdte a mérkőzést a Kecskemét, Valaczkai egymás után két góllal nyitott, majd Bíró fantasztikus passzát Tóth Norbert váltotta gólra, így a negyedik perc kezdetén már 0-3 állt az eredményjelzőn, és a hazaiak vezetőedzője, Bárány Zsolt azonnal időt is kért. A játékmegszakítás jó hatással volt a hatvaniakra, és Hercegh – aki tavaly gólkirály lett az NB I/B Keleti-csoportjában a 100 góljával – felrakta a táblára csapatát. A kecskemétiek azonban sokáig birtokolták az előnyt, hol kettő, hol több góllal vezettek, ám a félidő utolsó tíz percében mégis egalizálni tudott a Hatvan, sőt, egyszer még a vezetést is átvette. A hírös városiak csapatkapitánya, Bíró nagyon gyors góllal reagált arra, hogy hátrányba kerültek, illetve az utolsó percben a vezetést is visszavette a KTE, így a félidőre 15-16-os állással vonultak a felek.

A második felvonás elején rögtön átvette a vezetést a Hatvan, de Bencze József, a KTE vezetőedzője jó ütemben kért időt, és ahelyett, hogy majdnem két góllal ellépett a hazai együttes, Szrnka és Tóth Norbert góljaival ismételten a kecskemétiek álltak jobban. Azonban a játékrész közepén, csak úgy, mint az első fordulóban az FTC U22 ellen, megint megtört a KTE-Piroska Szörp játéka. Hosszú percekig nem találtak a kapuba a hírös városiak, amit kihasznált a Hatvan. Kiss Olivér, a vendégek kapusa hiába fogott ki jó napot, több ziccert is hárított, mégis a hazaiak voltak végig előnyben az utolsó negyedórában, hiszen amint lehetősége nyílt volna a vendégeknek, hogy támadjanak a zárkózásért, netalántán az egyenlítésért, akkor mindig belehibáztak támadásban. Végül a Hatvan 27-24-re nyert, ezzel a KTE elszenvedte második vereségét a bajnokságban.

Bárány Zsolt vezetőedző (Hatvani KSZSE): – Háromesélyes mérkőzés volt. Az első félidőben kerestük a helyünket. A Kecskemét nagyszerű csapat, mi nagy akarattal és szívvel játszottunk, ennek köszönhetjük a győzelmünket. Az első forduló elmaradt számunkra, ez volt csupán a harmadik tétmeccsünk, ráadásul sok a sérült játékosunk is, ez még jobban megnöveli a sikerünk értékét.  

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Gratulálok a hatvaniaknak, egységesebbek, jobbak voltak, és megmutatták, hogy milyen jó, rutinos játékosokból álló csapatról van szó. A második félidőben nagyon gyengén játszottunk. Azt gondolom, egy ilyen rangadót ennyi technikai hibával és kihagyott ziccerrel nem is lehet megnyerni.

Hatvani KSZSE – KTE-Piroska Szörp

férfi kézilabda, NB I/B Keleti-csoport. 3. forduló

2020 szeptember 26., szombat, 18.00

Hatvan, Kodály Zoltán Ált. Isk.

Játékvezetők: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor

A kecskemétiek gólszerzői: Kátai 4, Horváth A. 4, Tóth N. 4, Bíró 3, Szrnka 3, Valaczkai 2, Berkes 2. Füstös 1, Mazák 1.

Kiállítások: 2 perc, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 5/5, illetve 0/0

(Vizi Zalán | kesport.hu)