shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

KTE-Komlo_bajnoki

Magabiztosan győzött a Komló Kecskeméten

Biztatóan kezdte a mérkőzést a Kecskemét, éúgy tűnt, izgalmas meccset játszik a hetek óta remek formában kézilabdázó Komlóval, ám húsz perc után magasabb fordulatszámra kapcsolt a baranyai alakulat és a Kecskemét nem tudta megnehezíteni a dolgát. Ezzel a KTE a bennmaradást illetően továbbra is nehéz helyzetben van.

Remekül kezdte a találkozót a KTE-Piroska Szörp, az első gólt ugyan Melnyicsuk szerezte, ezt követően azonban Országh, Menyhárt és Szrnka is betalált, Deményi pedig remekelt a kapuban, így némi meglepetésre a 8. percben 5-2-re vezettek a hazaiak; Kilvinger Bálint magához is rendelte csapatát. Az időkérés megtörte a Kecskemét lendületét, a 12. percben már egyenlő volt az állás (5-5). Elsősorban a széleken muzsikált jól a KTE, és egy-két góllal rendre vezetni tudott. A találkozó 21. percében előbb egyenlített, majd először a vezetést is át tudta venni a Komló, Bencze József időkéréssel igyekezett rendezni a sorokat (9-10). Enomoto ugyan még egyenlíteni tudott, ám ezután állva hagyta a hazaiakat a Komló; Sunajko és Hoffmann góljaival, valamint Melnyicsuk büntetőjével pillanatok alatt négy gólos vezetést szereztek a vendégek (10-14). Sok hiba csúszott a KTE támadásaiba, jókor jött a szünet a hírös harcosoknak (11-16).

A második játékrészt magasabb fordulatszámon kezdte a Komló, kevés hibával játszottak, így nem tudott feljebb zárkózni a KTE, sőt, a vendégek komoly előnyt kezdtek kiépíteni. A 39. percben már hat gól volt a két csapat között (16-22), a Kecskemét edzője pedig hiába próbálta időkéréssel megakasztani a Komló támadásait, a keservesen megszerzett hazai gólokra szinte azonnal válaszoltak a vendégek. A félidő derekán Bencze József újra magához hívta csapatát, ekkor már nyolcgólos fölényben volt a Komló (20-28). Hét a hat elleni játékkal próbálkozott a KTE, ezúttal azonban nem működött háromszor dobhatott üres kapura – eredményesen – a Komló, így tíz perccel a vége előtt már aggasztó volt a vendégek fölénye (21-32). A finisben gyakorlatilag akadálytalanul jutott el a vendéggárda a hazai kapuig, és nagy fölénnyel megnyerte a találkozót.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Ma mindenben jobb volt a Komló. Sajnos nem találjuk annak a fonálnak a végét, amit decemberben elkaptunk. Úgy érzem, valami megszakadt a csapatban, keressük ennek az okát, de egyelőre nem tudjuk, hol és mi pattant el. Csupán periódusaink vannak, és ez sajnos ennyire elég. A közönség ma Pásztor-parádét láthatott, amihez a csapatom asszisztált. Nem tudom, egyes játékosaink miért nem vállalják fel azt a felelősséget, amit fel kellene vállalniuk. Ezzel küszködünk, ezen dolgozunk, bízom benne, megoldjuk a közeljövőben.

Kilvinger Bálint (Sport 36-Komló): – Nagyon örülök a győzelemnek, lendületben vagyunk. Kicsit nehezen indult a mérkőzés, de viszonylag gyorsan rendeztük a védelmet és gyors gólokat tudtunk lőni. Folyamatosan tudtam frissíteni éígy tudtuk tartani a tempót, ráadásul volt egy jó kapusteljesítményünk is, így a Kecskemét fölé tudtunk kerekedni.

KTE-Piroska Szörp – Sport36-Komló 24 – 37 (11-16)
Férfi kézilabda NB I., 15. forduló
2022. 02. 18. péntek, 18:00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Hargitai, Markó

Kiállítások: 4 perc ill. 4 perc

Hétméteresek: 1/1 ill. 6/5

KTE: Hiramoto 3, Papp I. 1, Horváth A. 2, Sipeki 1, Csordás 2, Országh 2, Enomoto 6, Szeverényi 1, Szrnka 3, Menyhárt 3.

Komló: Pásztor 1, Zobec 3, Jóga 1, Radic 1, Szöllősi 1, Grünfelder 1, Urbán 1, Sunajko 3, Jerkovic 5, Takács 3, Szkokán 2, Melnyicsuk 8, Orbán B. 1, Vranac 1, Hoffmann 5.