shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Csurgo-KTE

Küzdelmes tavasz vár a KTE-Piroska Szörpre

A sikeres Liga Kupa-menetelést követően (A KTE a legjobb nyolc közé jutott, ahol a “Kisveszprém” lesz az ellenfele) a bajnokságban is megkezdi élet-halál harcát a kecskeméti férfi kézilabdacsapat. Szombaton 18:00 órakor idegenből, a Csurgó otthonából próbálja elhozni a bajnoki pontokat a Kecskemét. Minden szempontból pikáns találkozó vár a hírös harcosokra, hiszen Bencze József vezetőedző korábban épp a Csurgót vezényelte, másrészt a tabellán pont a Csurgó (12.) előzi meg a KTE-Piroska Szörpöt (13.).

A két gárda korábban még nem találkozott egymással; tavasszal viszont kétszer is megmérkőznek. Az első felvonás helyszíne a Csurgónak kedvez, hiszen szombaton este 6 órakor a felek a Sótonyi László Sportcsarnokban csapnak össze. 

A Csurgó tabellán elfoglalt helyezése csalóka lehet, ahogy Bencze József vezetőedző korábban nyilatkozott, várhatóan a bajnokság végén sokkal előrébb végez majd a somogyi alakulat. Baranyai Norbert tanítványai a téli felkészülés során megvillantották oroszlánkörmeiket, hiszen győzni tudtak Balatonfüreden (26-28) és a NEKA ellen (26-25), sőt, sikerrel abszolválták utolsó edzőmeccsüket a szlovén RK Maribor otthonában (33-28). A Csurgói KK négy győzelemmel és nyolc vereséggel, 8 megszerzett ponttal a tabella 12. helyét foglalja el.

A KTE-Piroska Szörp hadra fogható játékosainak száma január derekára alaposan megcsappant; sérülések és a covid tizedelte a kecskeméti legénységet. A bajnoki rajt előtt már biztatóbb a kép, de így sem számíthat mindenkire Bencze József vezetőedző. Érkező játékosról nem tud beszámolni a Kecskemét, távozója viszont van: a hosszú évek óta a Kecskemétet erősítő átlövő, Füstös Attila Nagykanizsára tette át székhelyét. A KTE-Piroska Szörp két győzelemmel és tíz vereséggel, 4 megszerzett ponttal a tabella 13. helyéről várja a folytatást.

Leszögezhetjük, hogy a Kecskemét minden bajnoki pontért foggal-körömmel fog harcolni; minden esélye megvan, hogy jövőre is a legmagasabb osztályban folytassa a küzdelmeket.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Ha jó a kapusteljesítményünk és stabil lesz a védekezésünk, akkor hozhatunk pontot vagy pontokat Csurgóról. Fontos kérdés, hogy azok a játékosok, akik most épültek fel a sérülésükből vagy betegségükből, mennyit tudnak hozzátenni a csapat sikeres játékához.

Csurgói KK – KTE-Piroska Szörp
Férfi Kézilabda NBI, 13. forduló
2022. 02. 05., szombat, 18:00
Sótonyi László Sportcsarnok, Csurgó
Vezeti: Altmár K., Horváth M.