shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

KTE-Piroska Szörp: Nem jött össze a bravúr a listavezető ellen 

A listavezető Eger csapatát fogadta szombaton kora délután a KTE-Piroska Szörp a férfi kézilabda NB I/B 7. fordulójában. A találkozót az esélyesebb vendégek nyerték (29–34). 

A találkozó esélyese a hét mérkőzésen már öt győzelmet bezsebelő hevesiek voltak, ehhez mérten jól és lendületesen kezdték a meccset. Az Eger jobbszélsője, Lezák Áron parádés formában játszott, a vendégek első öt gólját ő szerezte úgy, hogy nem hibázott lövést. A KTE sem indított rosszul támadásban, Lukács Soma vezérletével 4-4-ig tartotta a lépést ellenfelével. Ezután az Eger 4-0-s rohammal ellépett. Deák és Forgács góljaival zárkózott a Kecskemét, amelynek ziccere is volt az egálhoz, de az kimaradt, és az Eger az első játékrész utolsó percében két gólt is lőtt (14-17).

A második félidőt nagyon rosszul kezdte a házigazda, öt perc alatt négy gólt is kapott és csak egyet lőtt. A 39. percben már hat góllal álltak jobban a vendégek, de úgy tűnt, még időben kezdte meg a felzárkózását a Kecskemét, hiszen a remek formában játszó Szakály, a beálló Deák és a csereként új színt hozó Tóth Szabolcs góljainak köszönhetően bő tíz perccel a vége előtt már csak két gól volt a felek között. 28-30-nál a meccs kritikus pontjához érkezett, itt is, ott is helyzetek maradtak ki, de végül a gólcsendet az Eger törte meg, és ez fordulópont volt. Tóth Edmond csapata összességében magabiztosan, öt góllal győzött (29-34). 

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Nem kezdtük rosszul a meccset, sokáig tartottuk a lépést az esélyesebb listavezetővel, ám megint ugyanazokat a hibákat követtük el, amiket az előző meccseken. A hullámvölgyekből most sem tudtunk jól kijönni, nem tudtunk ritmust váltani a második félidőben, és ez megpecsételte a sorsunkat. Gratulálok az Egernek, és köszönjük a szurkolóinknak a támogatást!

KTE-Piroska Szörp – QHB-Eger 29 – 34 (14 – 17)

Férfi kézilabda NB I/B, 7. forduló 
2022. október 22. szombat, 14:00 
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Kovács T., Mándli B.

A KTE gólszerzői: Szakály 10 (3), Deák 5, Lukács S. 5, Horváth A. 3, Tóth Sz. 2, Papp 2, Horváth B. 1, Forgács 1. 

Kiállítások: 2 perc, ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/2