shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

KTE-Piroska Szörp: Bravúrpont a Békés ellen!

Fordulatos mérkőzésen hazai pályán döntetlent játszott a Békés csapatával a KTE-Piroska Szörp a férfi kézilabda NB I/B 23. fordulójában. Az első félidőben már héttel, a szünetben négy góllal vezetett a Kecskemét, a végén azonban a Békés állt közelebb a győzelemhez, így a döntetlen igazságosnak mondható.

Az előző heti Eger elleni mérkőzés nem sikerült jól a kecskemétiek számára, akik azt a találkozót a Békés elleni meccs felkészüléseként fogták fel. Amennyire rosszul ment Egerben, annyira jól indult a péntek esti találkozó Tóth Norbert csapatának, hiszen a 4. percben Horváth Andor és Horváth Bálint, valamint Forgács és Hunyadi találataival már 4-1 volt az állás. Horváth László vezérletével hamar visszakapaszkodott a Békés, a 6. percben már csak egy gól volt a hazaiak előnye, ám ekkor 3-0-s rohanásával újra elkezdte kiépíteni magabiztos előnyét a KTE. A 10. percben már kétszer annyi gólja volt a hazaiaknak, mint a Békésnek, 10-5. A 9. és a 19. perc között csak egy hétméteresgólra futott a vendégek erejéből, és ezt kihasználva hétgólosra növelte vezetését a Kecskemét. Mint később kiderült, ez volt a két csapat közti legnagyobb differencia az összecsapás során. Ekkor a korábban a hírös városban is védő Kiss Olivér kapus egy-két védése, valamint Haszilló és Mezei góljai lendületet adtak a békésieknek és a szünetre négy gólra zárkóztak, 20-16.

Gyors gólváltással indult a második játékrész, majd Csuzi és Szeverényi találataival ismét öt gólra duzzadt a KTE fórja, 20-20. A Békés a meccsen sokadik alkalommal indította meg felzárkózását, amely ezúttal sikeresen alakult. Horváth László egymásután szerzett két góljával, Mezei újabb sikeres hetesével és Haszilló góljaival belépve a mérkőzés utolsó negyedébe már csak két gól volt a különbség. Sőt, egy hatperces kecskeméti gólcsendet kihasználva a Békés az 54. percben – először a meccsen – átvette a vezetést, 29-30. Ezután Mezei talált be, tehát fordult a kocka, ezúttal a kecskemétiek rohanhattak az eredmény után. Horváth Bálint fontos pillanatban, egy perc alatt szerzett két gólt, így egál volt az állás. Mezei nyolcadik találatával azonban az utolsó percbe lépve ismét a vendégek álltak jobban. Tóth Norbert időt kért, majd kiváló akció után, 19 másodperccel a vége előtt Deák első góljával egyenlített a KTE, így a végeredmény 33-33 lett.

A tabellán 12. helyen álló Kecskemét szinte végig vezetett a találkozó folyamán, így elsőre talán fájó lehet, hogy nem győzött, ám az 5. helyezett Békés ellen elért döntetlen összességében szép eredmény, és ez az egy pont még sokat érhet a végelszámolásnál.

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – 53 percig mi irányítottuk ezt a mérkőzést. Az utolsó periódusra azonban sajnos elfáradtunk, gyermeteg hibákat követtünk el. Nagyon sokat készültünk a Békés játékára, és azt gondolom a meccs nagyobb részében mind támadásban, mind védekezésben jól reagáltunk azokra a játékhelyzetekre, amiket gyakoroltunk. Az első félidő különösen jól sikerült, hiszen egy alapvetően stabil, remek védekezéssel rendelkező Békésnek 20 gólt dobtunk. Ha a tabellát és az eddigi eredményeket nézem, akkor bravúrpontot értünk el. A meccs összképét tekintve viszont részben sajnálom, hogy a többgólos előnyüket nem tudtuk győzelemre váltani, másrészt azonban örömteli, hogy az utolsó percekben, amikor a Békés két góllal ellépett, nem adtuk fel és kihoztunk egy döntetlent ebből. Hatalmas öröm számomra, hogy sok néző kilátogatott a csarnokba, nagy erőt adtak nekünk, köszönjük a támogatást! Összességében büszke vagyok a fiúkra! Minden egyes pontnak óriási jelentősége van, hogy elérjük a céljainkat!

KTE-Piroska Szörp – Optimum Solar-Békési FKC 33 – 33 (20 – 16)
Férfi kézilabda NB I/B, 23. forduló

2023. március 31. péntek, 18:30
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Hornyik, Zörgő

A KTE gólszerzői: Horváth B. 6, Szeverényi 5, Hunyadi 5, Szakály 5 (3), Forgács 4, Horváth A. 3,
Csengeri 2, Csuzi 2, Deák 1.
Kiállítások: 10 perc, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4