shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Dabas_KTE

Kiesett az élvonalból a KTE-Piroska Szörp

A Dabas otthonában játszott kulcsfontosságú meccset a Kecskemét a férfi kézilabda NB I 23. fordulójában. A hazaiak 31-25-ös győzelme azt jelenti, hogy a KTE-nek már matematikai esélye sincs a bennmaradásra. 

Az eddigi szezonban háromszor mérkőztek meg egymással a felek; kétszer a Liga Kupában és ősszel a bajnokságban is a Kecskemét győzött. A szombati találkozón a vezetést a Dabas szerezte meg Szöllősi révén. A vendégektől Karai válaszolt, a fiatal játékos egymás után kétszer is eredményes volt, ám vezetni nem tudott a KTE, ugyanis a házigazdánál Ács, Tarabochia, Laurinyecz és Török is gólt lőtt. A 13. percben tudott ismét egalizálni a hírös városi csapat, miután Menyhárt értékesített egy büntetőt, majd Horváth Andor a szélről mattolta Hollót. A Dabas viszont újra megrázta magát, 3-0-s rohammal ellépett, sőt, előnye a félidő végére négyre duzzadt, 14-10. 

A 37 éves olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes Horvat Zlatko találatával nyitotta a Dabas a második játékrészt, ám Karai és Menyhárt góljaival jelezte Bencze József együttese, hogy nem adja fel. Tíz percig hol három, hol négy gólon mozgott a dabasiak fórja, de a félidő felénél Hiramoto kettőre hozta fel a Kecskemétet, 20-18. Lendületét meglovagolni azonban nem tudta a vendégsereg, amely a következő négy támadásból négy gólt kapott. Ez kritikusnak bizonyult, ugyanis a Kecskemét ezt követően már nem tudott lőtávolon belülre kerülni a Dabashoz, amely 31-25-re nyerte meg a találkozót. 

A KTE tehát biztosan búcsúzni fog az NB I-ből, míg a Dabas a 10. helyen áll a tabellán és ezzel a győzelemmel biztossá vált, hogy jövőre is az élvonalban szerepelhet. 

Tomori Győző vezetőedző (Dabas KC VSE): – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, ugyanis a tét nagy volt, a bennmaradásért játszott mindkét csapat. Azt gondolom, a két pont sorsa nem forgott veszélyben, végig uraltuk a meccset. Köszönhetően a többi összecsapás eredményeinek, már három fordulóval a vége előtt bebiztosítottuk NB I-es tagságunkat. Köszönöm a szurkolóinknak az egész éves támogatást és a mai szurkolást!  

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Kevesen vagyunk, így várható volt, hogy elfáradunk a meccs végére. Az első félidőben még hellyel-közzel sikerült tartanunk a lépést ellenfelünkkel, de a második játékrészben puhább lett a védekezésünk, és fejben is megtörtünk. A helyzetkihasználásunk rossz volt, kapussal szemben dekoncentráltan játszottunk. A Dabas megérdemelten nyerte meg a találkozót. 

Dabas KC VSE – KTE-Piroska Szörp 31–25 (14–10)
Férfi kézilabda NB I., 23. forduló
2022. május 7. szombat, 18:00 óra
Dabas, OBO Aréna
Vezette: Andorka, Hucker

Dabas: Tarabochia 8, Laurinyecz 5, Ács 5, Váczi 4, Török 3, Horvat 3 (1), Szöllősi 2, Zatureczki 1 (1). 

Kecskemét: Menyhárt 6 (4), Karai 5, Hiramoto 4, Vetési 3 (2), Simon 2, Enomoto 2, Országh 1, Csordás 1, Horváth A. 1. 

Kiállítások: 4 perc, illetve 6 perc
Hétméteresek: 4/2, illetve 7/6