shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

KTE-FejerBALVeszprem

Kiesett a Liga Kupából a KTE-Piroska Szörp

A férfi kézilabda Liga Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Kecskemét a Fejér-B.Á.L. Veszprémet fogadta. Az idegenbeli kétgólos vereség után hazai pályán nyolccal kapott ki Bencze József együttese, amely így búcsúzott a kupasorozattól.   

A veszprémiek az egy héttel ezelőtti odavágón két góllal győztek (32-30), így a KTE számára a háromgólos győzelem jelenthetett volna továbbjutást. 

Bár a Kecskemétnek kellett volna diktálnia a tempót, a “kis” Veszprém kezdte határozottabban a találkozót; Széles Ákos 5 perc alatt háromszor is bevette a KTE kapuját. 1-4-nél kapcsolt a házigazda és Sipeki Levente, Menyhárt Máté és Vetési Bence találataival egyenlített. A vezetést is átvette Bencze József együttese, sőt, az odavágón összeszedett kétgólos hátrányát is gyorsan ledolgozta. 8-6-nál, 10-8-nál és 11-9-nél is kettővel mentek a kecskemétiek, azonban az első félidő végén ismét beragadt a gépezetük és a 23. perctől kezdve gólképtelenné váltak. Ezt kihasználta a vendégsereg, amely a szünetre 12-14-es előnnyel vonulhatott.

A második játékrész a veszprémi Vajda Huba góljával indult, ám Országh Ádám és Menyhárt találataival minimálisra olvasztotta hátrányát a KTE. Ez viszont áttörést nem jelentett, hiszen a következő hét percben ismét góltalansági sorozatot produkált a hazai gárda. Elsősorban Somogyi Bálint és Fazekas Gergő vezérletével elkezdte kiépíteni magabiztos előnyét a bakonyi alakulat. Negyedórával a vége előtt már hét gól volt közte, mellyel a továbbjutás sorsa el is dőlt. A második félidőben végül csupán tízszer volt eredményes a Kecskemét, és összességében a 22 dobott gól kevésnek bizonyult. A végeredmény 22-30 lett, így a Veszprém jutott a Liga Kupa legjobb négy csapata közé.

A kecskemétiek legközelebb ismét hazai pályán, ugyancsak veszprémi ellenfél ellen lépnek pályára, szombaton ugyanis a Bajnokok Ligája-résztvevő Telekom Veszprém látogat a Messzi István Sportcsarnokba. Kezdés 18 órakor. 

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): 
– Megérdemelten jutott tovább a Veszprém, gratulálok a sikeréhez! A mai meccsen csak kevés időre tudtunk partnerei lenni ellenfelünknek. Ahogy a különbség nőtt a csapatok között, úgy hagyott ki nálunk a koncentráció, és kerültünk még nehezebb helyzetbe.  

Éles József vezetőedző (Fejér-B.Á.L. Veszprém): 
– Féltünk ettől a mérkőzéstől, mert hétvégén a városi rivális Telekom Veszprém ellen komoly megmérettetésünk volt, így nem volt sok időnk felkészülni erre a kupameccsre. A hazai pályán szerzett kétgólos előnyünk szűk volt ahhoz, hogy megnyugodjunk. Két jó csapat feszült egymásnak. Az döntött a javunkra, hogy a második félidőben a KTE megingását kihasználtuk. Továbbra is állítom, hogy a kecskemétiek nagyon jó csapatot alkotnak, drukkolni fogok nekik, hogy bennmaradjanak a bajnokságban. 

KTE-Piroska Szörp – Fejér B.Á.L. Veszprém 22 – 30 (12 – 14)
Férfi kézilabda Liga Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés
2022. március 8. kedd, 18:30
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Nagy, Túróczy

Kiállítások: 4 perc, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/1 

KTE: Menyhárt 8 (3), Vetési 3, Országh 3, Sipeki 3, Csordás 2, Karai 2, Szrnka 1. 

Veszprém: Fazekas 6, Széles 6 (1), Somogyi 5, Hári 4, Tóth P. 2, Kristóf 2, Vajda 2, Tóth J. 1, Éles 1, Szmetán 1.