shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

KTE-Tatabanya

Kézilabdaünnep Kecskeméten – a KTE legyőzte a Tatabányát!

Magyarország egyik élcsapatával, a Tatabányával játszotta le utolsó bajnoki mérkőzését a KTE-Piroska Szörp a férfi kézilabda NB I-ben. A mérkőzésen szenzációsan küzdött az újonc Kecskemét, lényegében végig vezetett, és végül eggyel, 27-26-ra győzött. 

A KTE fiatal tehetségének, Vetésinek a góljával indult a találkozó. A következő találatra majdnem négy percet kellett várni, ezt a Tatabánya szerezte. Elsősorban a jó kapusteljesítményeknek köszönhetően nehezen lendültek bele támadásban a csapatok. Ez előbb a hazaiaknak sikerült, Szrnka, Menyhárt és Vetési góljaival a 13. percben 6-3 volt az állás. Deményi a kecskeméti kapuban több bravúrt is bemutatott. Sunajko próbálta hátára venni a Bányászt, majd Ancsin és Juhász Ádám is meglőtte első gólját a meccsen, ennek ellenére előnyét növelni tudta a KTE, hiszen volt közte négy is. A szünetig hátrányát megfelezte a támadásban továbbra is gyengélkedő Tatabánya, a félidőben 13-11-et mutatott az eredményjelző. 

Győri találatával indult a második játékrész, amivel 6-5 után ismét csak egy gól volt a különbség. De nem sokáig, Menyhárt zsinórban két hetest is értékesített a másik kapunál. A 40. minutumig két darab kétperces kiállítást is „túlélt” a KTE úgy, hogy a vendégek nem tudtak egalizálni. A főszereplő ebben továbbra is Deményi kapus volt, aki kirobbanó formában védett. A remek napot kifogó Enomoto Yuga a félidő felénél egymás után kétszer is eredményes volt, 21-17-nél Djukic Dragan kért időt. A vezetőedző mellett a vendég szurkolók is elégedetlenek voltak, egyre hangosabban fejezték ki nemtetszésüket. A folytatásban Menyhártot ziccer közben meglökték, de sípszó nem érkezett, ellenben a túloldalon Deményi újabb szenzációs bravúrt mutatott be. Sunajko hetedik gólja után azonban már Bencze József rendelte magához játékosait. Az időkérés ellenére a következő pár perc a Bányászról szólt, öt támadásból öt gólt lőtt, mellyel máris egyenlő volt, 24-24. Három perccel a vége előtt Enomoto villogott emberhátrányban, előbb átlövésgólt lőtt, majd hetest harcolt ki, amit Menyhárt kritikus pillanatban bevágott – ez volt a kilencedik gólja a szélsőnek! Eggyel ment a Kecskemét, mikor fél perc volt hátra. Támadhattak a vendégek az egy pontért, ám a rutinos jobbátlövő, Balogh lövése a kapufán csattant, majd a kipattanót Deményi ismét kivédte. A kapus összességében 15 védéssel és közel 40 százalékos kapusteljesítménnyel végzett. Ezzel a KTE 27-26-ra megnyerte a meccset. 

Kétség sem férhet hozzá, ez a klub eddigi legnagyobb sikere! A második győzelmét könyvelhette el a gárda az NB I-ben, mellyel beérte a tabellán a rivális Egert. A bajnokságban most téli szünetre vonulnak a csapatok, a KTE legközelebb februárban, Csurgón lép pályára az élvonalban. 

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – A fiúk megcsinálták! Egy kis csapat életében hatalmas dolog ilyen kaliberű csapatot legyőzni. A játékosaim elhitték, hogy van keresnivalónk, nem játszottunk szépen, de szívünket-lelkünket beletettük a meccsbe. Végre a szerencse is mellénk állt, illetve nagy magabiztosságot adott nekünk Xavér teljesítménye a kapuban. Megmutattuk, mire vagyunk képesek, ugyanígy tisztességesen fel fogunk készülni a tavaszra is. Nehéz menet vár ránk a téli szünet után, de készen leszünk rá! Köszönjük a szurkolóinknak, hogy belehajszoltak minket a győzelembe!  

Deményi Xavér játékos (KTE-Piroska Szörp): – Nagy csatára készültünk, és ezt meg is kaptuk. A játék képét próbáltuk a mi stílusunk szerint alakítani, a saját tempónkban játszottunk. A végjátékban Bartucz László kapus sokat hozzátett a Bányász feltámadásához, de szerencsére nekünk jött ki jobban a lépés! 

Djukic Dragan vezetőedző (Grundfos Tatabánya KC): – A hazaiak sokkal pontosabban és keményebben kézilabdáztak, a kapusuk remekül védett, így megérdemelten győztek. Bár labdánk volt a végén az egálhoz, ám nem érdemeltünk ma pontot. A játékosaimnak otthon fogom elmondani, amit szeretnék.  

Bartucz László játékos (Grundfos Tatabánya KC): – A mai mérkőzésen a kézilabda minden elemében fölénk nőtt a Kecskemét. Nagyon sajnálom, hogy ilyen eredményt értünk el. A saját oldalunkról nehéz értékelni a meccset. A hazaiak mindent beleadtak és megérdemelten győztek!  

KTE-Piroska Szörp – Grundfos Tatabánya KC 27 – 26 (13 – 11)
Férfi kézilabda NB I., 12. forduló
2021. december 11. szombat, 18:00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
JV: Hargitai, Markó

KTE: Menyhárt 9 (3), Enomoto 6, Szrnka 5, Vetési 3, Országh 2, Hiramoto 1, Mazák 1. 

Tatabánya: Sunajko 7 (1), Juhász 5, Győri 4 (1), Hornyák 3, Balogh 3, Ushal 2, Zdolik 1, Ancsin 1. 

Kiállítások: 8 perc, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2