shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Kézilabda: A KTE-Piroska Szörp a Liga Kupa után a bajnokságban is könnyedén nyerte a megyei „El Clásicót”

Szombat este rendezték a 2020/21-es bajnoki szezon első kézilabda megyei „El Clásicóját”, a Mizse KC – KTE-Piroska Szörp derbit. A mérkőzésen végig a kecskemétiek vezettek, a második játékrészben volt, amikor már tíz góllal is mentek, végül öttel, 33-28-ra nyertek.

A két csapat az idei szezonban egyszer már megmérkőzött egymással. Három héttel ezelőtt a Liga Kupában 35-27-re nyert Lajosmizsén a KTE.

Azt a kupameccset Bujdosó duplájával a Mizse kezdte 2-0-val, most azonban a Kecskemét lépett el rögtön ellenfelétől. Olyannyira, hogy 3-6-nál, 4-8-nál és 5-10-nél is folyamatosan kétszer annyi gól állt a vendégek neve mellett. Támadásban rendkívül jól elkapták a fonalat már az első pillanattól kezdve a KTE játékosai, akiknek az első rontott helyzetükre majdnem tíz percet kellett várni. A játékrész második felében – habár emberhátrányban két gyors gólt is tudott lőni a Mizse – a játék képe érdemben nem változott, és a szünetre nagy előnyt harcoltak ki a vendégek. A félidő Bíró időntúli szabaddobásával zárult, amely során a gyengébb erejű lövése a hálóőr kezét is érintve váratlan módon a kapuban landolt. Minden benne volt ebben a szituációban, főleg ami a Mizse kevésbé szerencsés meccsét jellemezte. Az öltözőbe 12-20-as állással vonultak a felek.

A második felvonás ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Gyors gólokkal Bencze József csapata már tízzel, sőt, tizeneggyel is vezetett. A legkiemelkedőbb produkciót a vendégek részéről Csordás Marcell “tette le az asztalra”, aki 10 gólig jutott a találkozón, illetve Podoba János is nagyszerűen szállt be a meccsbe, de mellettük mindenki jól játszott, senki sem lógott ki a sorból. A lajosmizseiek becsületére váljék, nem adták fel és a végén kozmetikázni tudtak a nagy hátrányukon. Kiss Attila és Hollós Máté vezérletével ötre zárkózott a Mizse, a vége 28-33 lett.

A Kecskemét legközelebb november 13-án lép újra pályára a bajnokságban, amikor a Vecsés csapata látogat majd a Messzi István Sportcsarnokba.

Avar György vezetőedző (Mizse KC): – Gratulálok a Kecskemét játékosainak! Semmi mást nem vagyok hajlandó mondani.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Ezt a mai meccset már a második játékrész legelején el kellett volna úgy döntenünk, hogy a végén ennél is magabiztosabban nyerjünk. A győzelmünk azért így sem forgott veszélyben, de az utolsó tíz percben mutatott teljesítményünk nagyon kevés ezen a szinten. Örülök, hogy ismét sikerült idegenben is begyűjtenünk a két pontot, ráadásul egy olyan Mizse ellen, amely nagyon szívós, szakmailag jól felépített csapat.

Mizse KC – KTE-Piroska Szörp 28 – 33 (12 – 20)

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 6. forduló
2020. október 24. csütörtök, 18:00
Lajosmizse, Polyák Imre Sportcsarnok
Vezette: Csányi, Drinóczi

A KTE gólszerzői: Csordás 10, Füstös 6, Tóth N. 5, Bíró 4, Berkes 3, Valaczkai 3, Országh 2 (1).

Kiállítások: 12 perc, illetve 12 perc

Hétméteresek: 4/4, illetve 1/1

(Vizi Zalán | kesport.hu)