shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Kemény erőpróba vár hazai pályán a KTE-Piroska Szörpre 

A vártnál szebben menetel a bajnokságban a KTE-Piroska Szörp, ám szombaton a bajnokság egyik legerősebb csapata érkezik a Messzi István Sportcsarnokba; a PLER-Budapest alakulata. A nyári felkészülés során a PLER magabiztosan győzte le a hírös városiakat (41-32), de a bajnokságban eddig nagyon hasonló a két gárda mérlege.

A PLER-Budapest – csakúgy, mint a Kecskemét – 5 pontot gyűjtött eddig a bajnokságban, mindkét együttes két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel várja az egymás elleni összecsapást. Csupán a gólkülönbségnek köszönhető, hogy a PLER (GK: 17) a 4., a KTE-Piroska Szörp(GK: 3) a 9. helyet foglalja el a tabellán.

Érdekesség, hogy a bajnokságban hét csapat áll öt ponttal, és jelenleg három – egyaránt hatpontos – gárda állomásozik a dobogón, egyelőre tehát nehéz megítélni a valós erőviszonyokat.

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): « Nagyon az elején vagyunk a bajnokságnak, most még keveset számít, hogy melyik csapat hol áll a tabellán. Az azonban jól látszik, hogy a mezőny nagyon kiegyenlített. Edzőmeccsen már összecsaptunk a PLER-rel, és – bár a felkészülés első mérkőzésén a számszerű végeredmény még nem a reális erőviszonyokat mutatja – jócskán alulmaradtunk a pestszentlőrinciekkel szemben. A csapatunk azóta összekovácsolódott, és ahogy az eredményeink mutatják, fel tudjuk venni a kesztyűt az ellenfeleinkkel szemben idegenben és hazai pályán is. A PLER rutinos csapat, ugyanakkor fiatalításon esett át. Sokat nyom majd a latba az aznapi forma, és ha lelkesen, agresszíven kézilabdázunk, meglepetést okozhatunk. Ellenfelünk az előző fordulóban pontokat veszített, úgyhogy most mindent megtesz, hogy ezt kijavítsa, mi azon leszünk, hogy ezt megakadályozzuk. »

KTE-Piroska Szörp – PLER-Budapest
Férfi kézilabda NB I/B, 5. forduló

2022. október 01. szombat, 17:00

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezeti: Paska, Vastag