shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Karancsalján próbálja kiköszörülni a csorbát a KTE-Piroska Szörp 

Két többé-kevésbé csalódott csapat találkozik az NB I/B második fordulójában, a szezonnyitó ugyanis egyik gárdának sem úgy sikerült, ahogy szerette volna. A KTE-Piroska Szörp egy góllal alulmaradt hazai pályán az Ózddal szemben (30-31), míg a Salgótarján öt egységgel kapott ki a Vecsés otthonában (30-25).

A hírös városiak aktuális ellenfele tavaly meggyőzően szerepelt, hiszen a bajnokságot az NB I/B felsőházának 8. helyén zárta, azóta azonban jelentős változáson esett át a Salgótarján. A legfontosabb változás, hogy a KTE bajnokcsapatának kapitánya, a tavaly Karancsalján már edzőként tevékenykedő dr. Bíró Balázs az NBI-es Gyöngyös hívásának tett eleget, helyette Kovács Attila érkezett a Ferencvárostól.

Ami a játékosokat illeti, Hajdú Péter az NBI-be feljutó Cegléd csapatához igazolt, Albert-Tóth László Budakalászra, míg Gyimesi Máté Ózdra távozott. Gyetvai Tamás és Nagy Tamás Balassagyarmatra, illetve Vecsésre igazolt. A sérüléséből lábadozó Musztács Dániel az NBII-es TF csapatát választotta, hogy újra játékba tudjon lendülni.

Jelentős fiatalításra kényszerültek tehát a Strandépítők; Szegedről Varga Kristóf, jobbszélre a Ferencvárosból Jenei Bálint, beállóba szintén a Ferencvárosból a hamarosan bevethető Burony Bence érkezett. Kettős játékengedéllyel jobbátlövő poszton Jaros Olivér, míg balátlövő pozícióban Nkousa Dávid (egyaránt Gyöngyösről) bevethető .

Ha az újonc Kecskemét hasonlóan összeszedett játékot mutat, mint az Ózd ellen 55 percig, akkor izgalmas mérkőzésre van kilátás, és a KTE elhozhatja idegenből a bajnoki pontokat.

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): « Nekünk azt a tempós, küzdős játékot kell átmentenünk szombatra, amit mutattunk az Ózd ellen. Ha még koncentráltabbak tudunk lenni támadásban, megtartjuk a védekezésünket jó kapusteljesítménnyel kiegészítve, akkor van keresnivalónk Salgótarjánban, és egyáltalán bármelyik csapat ellen. Bár még nagyon az elején vagyunk, de érdekesnek ígérkezik az idei bajnokság, kevés előre lefutott meccs lesz. Szombaton sokat fog számítani az aznapi forma, én azt mondtam a srácoknak, ugyanazt a hozzáállást várom, mint az ózdiak ellen. A Salgótarján otthon van, sokat kell utaznunk, de nekünk kell frissen és motiváltabban érkeznünk, és akkor elérhetjük a célunkat. »

Csépe-Salgótarjáni Strandépítők KC – KTE-Piroska Szörp

Férfi kézilabda NB I/B, 2. forduló
2022. szeptember 10. szombat, 18:00
Salgótarján, Városi Sportcsarnok
Vezeti: Haskó, Natkai