shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Ismét győzött hazai pályán a KTE-Piroska Szörp


Négy elveszített találkozó után, az első perctől az utolsóig vezetve, legyőzte a 
Kecskemét a DEAC gárdáját péntek este a Messzi István Sportcsarnokban. 

Nagyszerűen kezdte a mérkőzést a KTE-Piroska Szörp; öt perc után 4-0 állt az eredményjelzőn, így a DEAC hamar időt kért. A hazaiak lendülete azonban nem tört meg, Szakály góljaival tovább növelte a különbséget a Kecskemét (6-0). Szikora kiválóan őrizte a házigazdák portáját, a Debrecen a 7. perc végén talált be először (6-1). István Péter vette hátára az egyetemi csapatot, háromszor is bevette a kecskeméti kaput, de a félidő derekán még őrizte magabiztos előnyét a KTE (9-5). A hajdúsági alakulatnál Illés Tamás György vállalt oroszlánrészt abban, hogy három gólra tudtak zárkózni a vendégek (12-9), ám a hírös harcosok ezúttal a szó szoros értelmében csúsztak-másztak minden labdáért, és igyekeztek tartani a különbséget. Annak ellenére, hogy a játékrész második fele kiegyenlítettebb játékot hozott, a KTE-Piroska Szörp négygólos előnnyel mehetett szünetre (18-14).

Csuzi Milán és Szeverényi Bence góljával folytatódott a mérkőzés, közben Szikora ismét fontos pillanatokban védett, a DEAC pedig ezúttal is az 5. perc végén talált be először (20-15). Megtorpant a hazai alakulat, négyszer is labdát veszített a KTE, a Debrecen pedig élt a lehetőséggel és két gólra zárkózott (20-18). Tóth Norbert vezetőedző időkéréssel igyekezett megtörni a vendégek lendületét, a legjobbkor, hiszen egy kétperces debreceni kiállítást és egy Szakály-gólt követően a Debrecen kérte ki idejét (21-18). Küzdelmes, gólokban szegény szakasza kezdődött a találkozónak, túl a játékrész felén még mindig négy egységnyi előnye volt a Kecskemétnek (24-20, de a meccs még nem dőlt el.  Egyre idegesebbek voltak a csapatok, sok szabálytalanság és reklamálás tördelte a játékot, de ezt a KTE tudta a maga javára fordítani, gólról-gólra lépett el a Debrecentől. 5 perccel a találkozó vége előtt ötgólos előnyben volt a hazai gárda (28-23), és bár a hajdúságiak nem adták fel, a KTE-Piroska Szörp már nem engedte ki kezéből a győzelmet, ezzel négy vesztes mérkőzés után újra győzni tudott a hírös városi alakulat (31-26).

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): « Az öltözőben azt kértem a fiúktól, hogy ugyanazzal a hozzáállással kézilabdázzanak, ahogy tették azt az első három-négy fordulóban. Nem játszottunk hiba nélkül, de ma alázattal, csapatként tudtunk küzdeni, és így itthon tudtuk tartani a két pontot a jó erőkből álló Debrecennel szemben. Kiválóan kezdtük a mérkőzést, a kapusteljesítmény is megfelelő volt, és a helyzeteinket is ki tudtuk alakítani. Igaz, hogy néhány ziccerünk kimaradt, de ez ma belefért. Dolgozunk tovább, büszke vagyok a fiúkra! »

KTE-Piroska Szörp – DEAC 31 – 26 (18 – 14)

Férfi kézilabda NB I/B, 9. forduló

2022. november 04. péntek

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezette: Horváth P., Marton B.

A KTE-Piroska Szörp gólszerzői: Szakály 7(3), Csuzi 2, Papp I. 4, Horváth A. 3, Csengeri 3, Szeverényi 4, Forgács 5, Hunyadi 3.

A DEAC gólszerzői: Mucza 1, Bíró Á. 1, Balazs 2, Kathi 1, Illés T. Gy. 10(4), Kiss A. 1, Pethő 2, István P. 8.

Kiállítások: 14 p. ill. 14 p.

Hétméteresek: 3/3 ill. 4/4.