shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

NEKA-KTE-2

Fordulatos mérkőzésen a NEKA nyerte az újoncok csatáját

A papírforma a NEKA győzelmét ígérte, így is indult a mérkőzés. A KTE többször a “sírból” hozta vissza a meccset, ám a végjátékban a balatonpartiak kerekedtek felül.

Hamar előnyt szerzett a hazai alakulat, és bár a KTE jól tartotta magát, sok ziccert – és egy hétméterest – kihagyott, így a NEKA egy-két góllal maga mögött tudta tartani ellenfelét. A 15. percben a különbség 4 gólra hízott (9-5), Bencze József gyorsan magához is kérte tanítványait. Noha Palasics Kristóf kiválóan őrizte a NEKA kapuját, elsősorban a vendégek technikai hibáiból adódott, hogy nem tudott közelebb lépni a Kecskemét, a 23. percben már öt gól volt a két csapat között (13-8). Hat perccel a játékrész vége előtt Bencze mester újra időt kért, hátha kozmetikázni tud a csapat az eredményen. Vetési Bence előbb gólt lőtt, majd nagyszerű passzokkal hozta helyzetbe Enomotót, aki kétszer is hibátlanul fejezte be a támadást, így végül “csupán” négygólos NEKA-előnnyel vonultak szünetre a csapatok (15-11).

Nem indult jól a második játékrész a KTE számára; bár emberelőnyben kezdett a vendéggárda, mégis a NEKA növelte a különbséget. Technikai hibák és eladott labdák nehezítették a Kecskemét helyzetét; az akadémisták a 36. percre már hétgólos előnyt építettek ki (18-11). A nagy fordulat ezután következett; a Kecskemét hatalmas szívvel folytatta a játékot, és gólról-gólra zárkózott ellenfelére. Marczika védett és gólt lőtt; Vetési akcióból és büntetőből is betalált, hatalmasat  küzdöttek a hírös harcosok; a 17. percben, 24-22-nél Sótonyi László kért időt. Ritmust veszített a Kecskemét, a NEKA pedig magához tért; Palasics remekül védett, így ismét nyílt az olló, az utolsó öt percre öt gólnyi előnyre tettek szert a bogláriak (29-24). A KTE villámgólokkal terhelte a NEKA kapuját, Marczika pedig a legjobbkor hárított, így két perccel a meccs vége előtt már csak egyetlen gól volt az akadémia előnye (29-28). A döntő fontosságú támadás során a KTE labdát veszített, a NEKA pedig otthon tudta tartani a két bajnoki pontot (32-29).

NEKA: Temesvári 1, Szeitl 1, Mikita 1, Krakovszki Zs. 3, Papp T. 4, Krakovszki B. 2, Kiss A. 3, Dely 6, Fekete D. 2, Draskovics 3, Kovács G. 6.

KTE-Piroska Szörp: Marczika 1, Mazák 4, Horváth A. 1, Sipeki 4, Füstös 2, Országh 2, Enomoto 4, Szrnka 3, Vetési 7, Menyhárt 1.

Hétméteresek: 4/3 ill. 4/2.
Kiállítások: 14 perc ill. 16 perc.

Sótonyi László vezetőedző (NEKA): – Gratulálok a Kecskemétnek, tudtuk, hogy az utolsó pillanatig hajtó, küzdős csapat lesz az ellenfelünk. Egy meccsre vagyunk az őszi szezon végétől, a bennmaradást tűztük ki célul, most 12 pontunk van. A fizikai mellett a mentális felkészítésre is nagy hangsúlyt helyeztünk; ennek hasznossága ma is bebizonyosodott.

Bencze József vezetőedző (KTE): – Gratulálok a Nekának, megérdemelten nyertek. Tudtuk, hogy Boglár nehéz pálya, most meg is tapasztaltuk. A helyzeteink megvoltak, az értékesítésben még van hova fejlődnünk, illetve a védekezésünk sem volt elég kemény ahhoz, hogy megnyerjük a meccset. 

NEKA – KTE-Piroska Szörp 32 – 29 (15-11)
Férfi kézilabda NB I. 11. forduló
2021. december 04. szombat
NEKA Csarnok – Balatonboglár
Vezette: Asztalos, Szalay