shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Sport36-Komló – KTE-Piroska Szörp

Sport36-Komló 28 - 24 KTE-Piroska Szörp
2021 szept 18 - 18:00Sportközpont, Komló

Megint remekül kezdte a találkozót a Kecskemét, ám támadásban sokat hibázott, a mérkőzés végére el is készült erejével, így megérdemelten győzött hazai pályán a kiváló közönség támogatását élvező Komló.

Nagyszerű hangulatban, kiváló tempóban kezdődött a rutinos Komló és az Újonc KTE összecsapása. Az első támadást ugyan elhibázta Bencze József legénysége, ám ezt követően Simon Bence vette hátára a csapatot, és megkezdték a gólgyártást a hírös városiak. Vendég oldalon jól működött védekezésben a Karai-Sipeki-Mazák hármas, így a hetedik percig a Komló csak zárkózni tudott. Ezt azonban olyannyira jól csinálta, hogy a nyolcadik percben előbb egyenlített, majd fordított a hazai gárda, és – elsősorban az akadozó kecskeméti támadások miatt – a tizedik percre háromgólos előnybe került a Komló (6-3). Bencze mester gyorsan időt kért, hogy rendezze a sorokat – a különbséget azonban a félidő derekáig nem sikerült lefaragni (8-5). Vetési Bence büntetőjével kettőre zárkóztak a hírös harcosok, majd Füstös csökkentette egyre a különbséget (8-7). A 19. minutumra Takács értékesített büntetőjével, majd egy elhibázott támadást követő kontrából újra háromra hízott a különbség (10-7). Érthetetlenül sok technikai hibát vétett a KTE, ráadásul Szrnkát a 21. percben piros lappal azonnal kizárták (fejre ütés miatt), így egyre nehezebb helyzetbe sodródtak a vendégek. A 25. percben már öt volt a különbség (12-7), ekkor a hazaiak mestere is kikérte az idejét. A rövid pauza a Kecskemétnek tett jót, előbb Deményi fogott ziccert, majd Karai volt eredményes, hogy aztán újra Deményiben akadjon el a vendégek támadása. Három perccel a játékrész vége előtt újra három gól volt a két csapat közötti különbség (12-9). A félidőt jelző dudaszóig csupán Vranac tudott gólt lőni, így négygólos komlói előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok (13-9).

Országh, Mazák és Menyhárt is bevette Pásztor kapuját, míg a kecskemétiek portáját Marczika őrizte remekül. Parázs meccs kerekedett, a 38. percben kettőre zárkózott a KTE (16-14). Jerkovic tartotta lendületben a hazaiakat és remekül szállt be a meccsbe a Pásztort váltó Ante Granic is; a horvát származású, ám magyar állampolgár kapus rögtön fogta Füstös bombáját. Grünfelder, Takács majd újra Grünfelder volt eredményes; pillanatok alatt ellépett a Komló (20-14), Bencze József időkéréssel próbálta megállítani a komlói szőnyegbombázást. Kozmetikázni tudott az eredményen a KTE; Keisuke góljával, Marczika védésével és Menyhárt értékesített büntetőjével 20-16 állt az eredményjelzőn a 43. percben. Karai ekkor begyűjtötte harmadik kétperces kiállítását is, így őt is kizárták piros lappal. Fáradni látszottak a vendégek, újra sok hiba csúszott a játékba, az utolsó negyedórára már hétgólos előnnyel fodultak a csapatok (23-16). Bencze József kikérte utolsó idejét, hátha újra erőre kapnak a hírös városiak. A küzdeni akarásra ezúttal sem lehetett panasz, azonban a KTE vezetőedzője ekkor már nem tudta forgatni csapatát, és a nagyot küzdő vendégek teljesen elkészültek az erejükkel. Hat perccel a vége előtt nyolc góllal vezetett a Komló (27-19), és a Kecskemét csupán szépíteni tudott (ebben egyébként komoly szerepet vállalt a két japán játékos, Hiramoto és Enomoto), az egyenlítésre már nem volt esélye (28-24).

Mestermérleg

Bencze József (KTE-Piroska Szörp): – Támadásban halványak voltunk, a Komló ránk erőltette a játékát, és ebben partnerek voltunk. Majd ha a nehezen kidolgozott helyzeteinket értékesíteni tudjuk, és ezt minden játékos tudomásul veszi és erre törekszik, akkor lesz keresnivalónk egy ilyen mérkőzésen. A végeredmény ránk nézve hízelgő. Gratulálok a Komlónak!

Kilvinger Bálint (Sport36-Komló):Megérdemelten győztünk, kézben tudtuk tartani a meccset. Örülök, hogy jól tudtunk reagálni arra is, amikor a Kecskemét visszajött a mérkőzésbe. Néha döcögött ugyan a játékunk, de összességében elégedett vagyok és annak külön örülök, hogy végre hazai közönség előtt kézilabdázhattunk. Köszönöm a Kecskemétnek a korrekt játékot és sok sikert kívánok.

Sport36-Komló – KTE-Piroska Szörp 28 – 24 (13-9)

Férfi kézilabda K&H Liga, 2. forduló
Komló, Sportközpont
2021. szeptember 18. szombat

Vezette: Réti, Szedmák

A KTE-Piroska Szörp gólszerzői: Mazák 2, Hiramoto 2, Füstös 2, Országh 3, Enomoto 2, Simon 2, Karai 2, Szrnka1, Vetési 5, Menyhárt 3.