shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Optimum Solar-Békési FKC – Kecskeméti TE

Optimum Solar-Békési FKC 34 - 28 Kecskeméti TE
2022 okt 29 - 18:00Városi Sportcsarnok Békés

Újabb vereséget könyvelhetett el a KTE-Piroska Szörp a férfi kézilabda NB I/B-ben. Tóth Norbert tanítványai a 8. forduló szombati játéknapján Békésre látogattak, ahol hat góllal, 34–28-ra alulmaradtak.

Nagyon rosszul kezdte a mérkőzést a Kecskemét, hiszen már az ötödik percben megkapta az ötödik gólját, ellenben ez idő alatt Horváth Bálint révén csak egyet lőtt. Horváth Bálint ezután még két góllal jelentkezett – a meccsen többször már nem talált be, de az elején elkapta a fonalat – és ezzel Lukács Soma és Szakály is hozzátett egyet-egyet, így kettőre zárkózott fel gyorsan a KTE. Hrabák és Laufer azonban kiválóan forgatta a Békést támadásban, szinte minden gólban benne volt a két játékos, és vezérletükkel még az első percekben tapasztalt előnynél is nagyobb, ötgólos fórt tudott kiépíteni a Békés. Ekkor Horváth Andor állt a kecskeméti sereg élére, az ő góljaival, valamint Csuzi és Forgács találatával ismét visszajött két gólra a vendégcsapat. Az utolsó percben Laufer ismét betalált, így a szünetben hárommal vezettek a békésiek (16–13).

A második játékrész Szakály góljával indult, azonban negyedik kétperces kiállítását is megkapta a Kecskemét, és üres kapus góllal, valamint jól kijátszott és szépen értékesített helyzetekkel megint kezdett ellépni a Békés. A 38. percben még csak négy gól volt a két csapat közti különbség, ám a tíz perccel később 28–19-nél már azért támadhatott a házigazda, hogy kétszámjegyű fórra tegyen szert. Az összecsapás utolsó perceiben valamelyest tudott kozmetikázni az eredményen a Kecskemét, de a
győzelemre nem sok esélye volt. A végeredmény 34–28 lett.

A KTE legutóbb szeptember 18-án győzött, utolsó pontját a bajnokságban szeptember 24-én szerezte, és jelenleg négymeccses vereségszériánál tart.

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Tudtuk, hogy összeszokott, erős csapat a Békés, de úgy érkeztünk ide, hogy bíztunk benne, ha végre a megfelelő tudásunkat tudjuk hozni és jó hozzáállással kézilabdázunk, akkor kis szerencsével pontot is rabolhatunk. Az első félidőben ez a tervünk csak részben mutatkozott meg, a második játékrész derekén azonban nagyobb előnyre tett szert a hazai együttes. Az utolsó percekben komolyabb hátránynál ismét tudtak a játékosaim olyan dolgokat bemutatni a pályán, amikor elégedett lehettem, de ez kevés volt. Összességében elmondhatom, hogy tudásunk alatt játszottunk és sajnos megérdemelten nyert a Békés. Nem vagyunk egyszerű helyzetben, de megyünk tovább és azon leszünk, hogy mihamarabb véget vessünk a negatív, nyeretlen szériánknak.

Optimum Solar-Békési FKC – KTE-Piroska Szörp 34 – 28 (16 – 13)

Férfi kézilabda NB I/B, 8. forduló
2022. október 29. szombat, 18:00
Békés, Városi Sportcsarnok
Vezette: Bócz, Wiedemann

A KTE gólszerzői: Horváth A. 10 (1), Forgács 4, Horváth B. 3, Szakály 3, Csuzi 2, Hunyadi 2, Szeverényi 2, Lukács S. 1, Csengeri 1.

Kiállítások: 6 perc, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 3/1