shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

KTE-Piroska Szörp – SBS Eger

KTE-Piroska Szörp 28 - 29 SBS Eger
2021 nov 12 - 18:00Messzi István Sportcsarnok

A KTE és az Eger számára is az ősz egyik legfontosabb mérkőzése volt a péntek esti összecsapás. Az Eger a vártnál gyengébben kezdte az évet, így égető szüksége volt a két pontra, míg a Kecskemét a bennmaradás szempontjából elengedhetetlen győzelem megszerzésében bízott. A mérkőzés óriási izgalmakat hozott, és a végén az Eger örülhetett.

A tét nagyságának megfelelő tempóban, ám meglehetősen idegesen kezdtek a csapatok, a terhet a vendégek viselték jobban  – hamar két-három gólos előnyhöz jutottak, és ehhez elég volt kihasználniuk a KTE hibáit. Bencze József a 11. percben kért időt, hogy rendezze a sorokat (2-5). Deményi Xavér ziccereket fogott a kapuban, így faragni tudott hátrányán a Kecskemét, de előbb Mazák, majd Szrnka kapott kétperces kiállítást, a félidő közepére ötre hízott a két csapat közötti különbség (3-8). A KTE taktikát váltott; pályára lépett Vetési, Horváth Andor és a fiatal Lőrincz Marcell is. Ezekben a percekben remekül játszotta a “hét a hat ellen” játékot a Kecskemét, így megtorpant az Eger, háromra zárkózott a KTE (7-10). A 26. percben időt kért Tóth Edmond is, a játékrész végét azonban a vendéglátók hozták le higgadtabban (13-15).

Remekül kezdte a második félidőt a hazai alakulat, előbb Szrnka, majd Füstös lőtt hatalmas gólt (15-15), és sokáig fej-fej mellett haladt a két gárda (Pulay Gábor és Szrnka Levente felváltva lőtték a gólokat), a 43. percben pedig – két Deményi-bravúrt és egy Menyhárt-találatot követően – a vezetést is átvette a Kecskemét (21-20). Az Eger edzője nyomban időt kért, és hamar fordított  csapata, de a Kecskemét tartotta a lépést ellenfelével. Tíz perccel a meccs vége előtt kétgólos előnybe kerültek a vendégek (23-25), ráadásul Szrnkát újra leküldték két percre, így nehezebbé vált a KTE dolga, Bencze József magához is rendelte tanítványait. Nem jött jól a hazaiaknak, hogy a Eger kapuját Seprős Bence ihletett formában védte, borzasztóan nehezen zárkóztak Simon Bencéék, az utolsó percre még egygólos Eger-előnnyel fordultak a csapatok (28-29). Szrnka begyűjtötte a harmadik kétperces büntetését, Tóth Edmond pedig időt kért. Az utolsó támadását elhibázta a vendégcsapat, de ezzel nem tudott élni a hírös városi gárda, így egy góllal az Eger nyerte a kiesési rangadót (28-29).

KTE-Piroska Szörp: Horváth A. 3, Csordás 4, Füstös 2, Országh 3, Enomoto 2, Simon B. 3, Szrnka 9, Menyhárt 2.

SBS Eger: Holdosi 3, Machac 3, Kovács M. 1, Lezák 8, Pulay 5, Száva 2, Bernatonis 7.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Az elején görcsösen játszottunk, elengedtük az Egert olyan különbséggel, ami kishíján eldöntötte a meccset. A “hét a hattal” sikerült visszajönnünk, de a második félidő nagyon szoros volt és sajnos kijött a rutintalanságunk; ezeket a szituációkat sokkal higgadtabban kell megoldanunk. Megyünk tovább, megpróbáljuk a többi mérkőzést megnyerni. Gratulálok az Egernek!

Tóth Edmond vezetőedző (SBS Eger): – Hatalmas rangadó volt, ami ha szép játékot nem is, de nagy küzdelmet hozott. Nagyon örülünk a győzelemnek, nagyon kellett, hogy végre mérkőzést tudjunk nyerni. Hátha ez lélektanilag segít nekünk a munkában és a következő meccseken. Jól kezdtünk, aztán Bencus meghúzta a “hét a hatot”, ami igazából a mi fegyverünk szokott lenni, nem nagyon találtuk az ellenszerét. A második félidő ki-ki meccs volt, nüanszokon múlott, örülök, hogy most mellettünk állt a szerencse.