shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

KTE-Piroska szörp – ÓAM-Ózdi KC

KTE-Piroska szörp 37 - 29 ÓAM-Ózdi KC
2020 szept 18 - 19:00Messzi István Sportcsarnok Kecskemét Olimpia utca 1/A

Pénteken játszotta első hazai bajnoki mérkőzését a KTE-Piroska Szörp férfi kézilabdacsapata. A hírös városiak az Ózd gárdáját fogadták, és az első pár percet leszámítva végig domináltak, a győzelmükhöz kétség sem férhetett. A vége 37-29 lett.

Papíron a kecskemétiek számítottak a meccs esélyeseinek, hiszen mélyebb a keretük, illetve a játékosállományt is úgy alakította ki a KTE stábja, hogy az alkalmas legyen a bajnoki cím megszerzésére. Az ózdiak célja más lehet, mégis az első percekben ők domináltak, és a 10. percig vezettek is. Ezt követően a hazaiak magukra találtak, és csak úgy, mint az FTC U22 ellen, ekkor is a félidő felénél vették át először a vezetést a találkozón. Az első bajnokihoz képest most azonban azt már nem engedték ki a kezükből Bencze József fiai. A 15. és a 25. perc között mindössze két gólt tudott szerezni az Ózd, amit a KTE kihasznált, így a félidőre 21-13-as állással vonultak a felek.

Az első felvonás végén nagyon feszültek voltak a vendégek, akik végig a játékvezetővel foglalkoztak, és több bírói ítéletet is kérdőre vontak. Ennek köszönhetően egyszer kettős emberhátrányba is kerültek, míg a szünetben Szakál György vezetőedző sárga lapos figyelmeztetésben is részesült.

A második félidő elején azonban úgy tűnt, lenyugodtak a borsodiak, és hiába kerültek gyorsan kétszámjegyű hátrányba (23-13), három gyors góllal zárkózni tudtak. Becsülettel küzdöttek, ám a meccsben ennek ellenére sem volt benne, hogy csodát tegyenek. A kecskemétiek helyzetkihasználása jó volt, védekezésben nem vétettek komoly hibákat, és abszolút megérdemelten nyertek. Bencze József vezetőedző a találkozó végén mindenkit játéklehetőséghez juttatott, sőt, az utolsó két percben még a hét a hat elleni játékot is gyakorolta a KTE. A végeredmény 37-29 lett.

A KTE-Piroska Szörp következő bajnoki összecsapására szeptember 26-án kerül sor Hatvanban. Az a találkozó még komolyabb erőfelmérő lesz a hírös városiak számára, ugyanis a tavalyi bajnokság meglepetéscsapata lesz az ellenfél, amely a nyáron tovább erősödött, illetve az előző idényben pont Hatvanban szenvedte el az egyik vereségét a Kecskemét.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Nagyon rosszul kezdtünk. Olyan játékhelyzetekből kaptunk gólt, amiket előre megbeszéltünk, hogy azokra különösen figyeljünk oda. A tizedik perc után felébredtünk, és masszív védekezést produkáltunk, amiből aztán gyors gólokat értünk el. Sajnálom a meccs végét, ugyanis érzésem szerint még több góllal nyerhettünk volna.

Tóth Norbert játékos (KTE-Piroska Szörp): – A végeredmény alapján nem volt nehéz dolgunk. Ennek ellenére nagy probléma, hogy minden meccset nagyon nyögvenyelősen indítunk, ennek a kezdeti dekoncentráltságnak nem tudom mi lehet az oka. Az Ózd is jó csapat, de ha a jövőben még agresszívabb együttes ellen fogunk így játszani a meccs első negyedében, akkor komoly bajba kerülhetünk rögtön az elején, amiből nehéz lesz visszajönni. Ezen dolgoznunk kell. Úgy gondolom, sokkal gyorsabb tempót kell diktálnunk.

Szakál György vezetőedző (ÓAM-Ózdi KC): – Gratulálok a kecskemétieknek, jobbak voltak és megérdemelten nyertek. Azt szoktam mondani, hogy egy mérkőzést vagy megnyerünk, vagy tanulunk belőle. Ebből most tanultunk. Az első játékrész első felében abszolút egyenrangú ellenfele voltunk a KTE-nek, majd érzésem szerint történtek olyan rossz bírói ítéletek, amik a meccs végkimenetelét is befolyásolták. Ehhez a magunkét is hozzátettük azzal, hogy rengeteg technikai hibát vétettünk. A második félidőben azt kértem a játékosaimtól, hogy ne adják fel, és küzdöttek, hajtottak, aminek örültem. Szerencsére sérülésmentesen hoztuk le a találkozó végét. 

Nyeste Balázs (ÓAM-Ózdi KC): – Jól felkészült Kecskemét ellen játszhattunk. Azt csinálták, amit vártunk tőlük, hiszen a hazaiak betereltek középre bennünket, az átlövéseink így nem ültek, illetve a szélre kihúzott labdáink sem sikerültek úgy, ahogyan kellett volna.

KTE-Piroska Szörp – ÓAM-Ózdi KC 37 – 29 (21 – 13)

Férfi kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 2. forduló

2020 szeptember 18. péntek, 19.00

Messzi István Sportcsarnok, Kecskemét

Játékvezetők: Bátori Bence Martin, Szécsi Lantos Boldizsár

A Kecskemét gólszerzői: Tóth 9, Kátai 7, Horváth A. 6, Országh 4 (2), Bíró 3, Valaczkai 3, Forgács 2, Füstös 2, Szrnka 1.

Kiállítások: 8 perc, illetve 8 perc

Hétméteresek: 2/2, illetve 1/1

(Vizi Zalán | kesport.hu)