shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

KTE-Piroska Szörp – FTC

KTE-Piroska Szörp 24 - 31 FTC
2021 szept 10 - 18:00Messzi István Sportcsarnok Kecskemét

Lejátszotta első hazai bajnoki mérkőzését a KTE-Piroska Szörp a férfi kézilabda NB I-ben. A kecskemétiek a Ferencvárost fogadták a Messzi István Sportcsarnokban. A jó hangulatú, feszült játékot hozó találkozónvendéggyőzelem született (24-31).

Nagy Bence révén a Ferencváros kezdte meg a gólgyártást, erre a KTE hamar válaszolt, a nyáron a Budai Farkasoktól igazolt Menyhárt labdaszerzése után az előző idény házi gólkirálya, Országh volt eredményes. A meccs első perceiben egyik csapat támadójátéka sem volt éles – a hazaiak nehezen alakítottak ki lövőhelyzeteket, míg a túloldalon pont a Ferencvárostól érkező Deményi remekelt a kapuban. A 12. minutumban Csordás is megszerezte első találatát, majd a másik ex-fradista, Karai talált be a hírös városiaktól, 4-4-et mutatott az eredményjelző a félidő felénél. A találkozó ezen periódusában Deményi ellen nem nagyon találtak ellenszertvolt csapattársai, ám nagyszerű védéseiből a másik kapunál nem tudott előnyt kialakítani a Kecskemét, jött is Bencze József időkérése. Ezután Csordás értékesített szép akciót, de az FTC ragadta magához a vezetést Mikita és az első játékrészben négy gólig jutó Bujdosó találataival, 7-9. Füstös góljai ellenére tartani tudta kétgólos fórját az FTC, a szünetre 10-12-vel vonultak a csapatok.  

Villámrajtot vett a zöld-fehér alakulat a második felvonás elején, ahogyan az elsőt, úgy ezt a félidőt is Nagy Bence gólja indította, majd Simon eladott labdájából Kovacsics talált a hálóba. Hiába lőtt Országh is gólt, az FTC ezúttal minden kecskeméti hibát kihasznált és négy perc alatt négyszer is betalált, 11-16-nál időt kellett kérnie Bencze Józsefnek. Deményire továbbra sem lehetett panasz, hetest és ziccert is hárított, míg a KTE japán légiósa, Hiramoto kettős emberhátrányban lőtt remek gólt. Túl a második félidő felén Füstös már öt találatnál járt, vezérletével háromra jött fel a Kecskemét, 20-23, ám a vendégek legjobbja, Nagy Bence visszaállította a második etapban állandósult ötgólos különbséget. A meccs utolsó részében nyitott védekezéssel próbálkozott a házigazda, ennek meglett az eredménye, hiszen a KTE-nek arra is volt labdája, hogy felzárkózzon két gólra, de ez nem jött össze. Végül a kecskemétieknek maradt a tisztes helytállás, az esélyesebb FTC 24-31-re győzött.

A Kecskemét legközelebb jövő szombaton, Komlón lép pályára.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Gratulálok a Ferencvárosnak a sikerhez, a jobb erőkből álló együttes nyert megérdemelten. A kapusteljesítményünk Deményi Xavér révén fantasztikus volt, ő tartott minket meccsben. A találkozó elején mind a védekezésünk, mind a támadójátékunk kritikán aluli volt. Bár ez volt az első hazai mérkőzésünk az élvonalban, de ez nem mentesít senkit sem az alól, hogy ennyire gyenge teljesítményt nyújtsunk.

Deményi Xavér játékos (KTE-Piroska Szörp): – Ellenfelünk nehezen lendült bele a meccsbe az elején, ezt nekünk ki kellett volna használnunk, de nem sikerült. Úgy érzem, a második félidőre fejben elfáradtunk. A Ferencváros rutinos gárda, a hibáinkból táplálkozott és ez vezetett ahhoz, hogy a végén nagy különbség lett a két csapat között.

Horváth Attila vezetőedző (FTC): – Az első bajnoki mérkőzés mindig nehéz. Hosszú idő után léptünk pályára, ráadásul nézők előtt. Nem mondhatom, hogy megremegtünk, de lassan indult be a gépezetünk. Örülök a két pontnak és annak, végig vezetve, úgy gondolom megérdemelten nyertünk. Az első játékrészben sok hibával játszottunk, ziccereket hagytunk ki, ellenfelünk kapusa remek napot fogott ki. Saját magunkat hoztuk kellemetlen helyzetbe, bár egy feljutó ellen mindig nehéz játszani, nem tudhattuk, hogy mire számítsunk. Gratulálok a kecskemétieknek, hogy meccsben tudtak maradni!

Nagy Bence játékos (FTC): – Az első félidőben egyik csapat sem tudta azt a játékot nyújtani, amire képes. A második felvonásban hasonlított a teljesítményünk ahhoz, amit szeretnénk megvalósítani. Tudtuk, hogy a KTE kellemetlen ellenfél, más játékot játszik, mint ebben a bajnokságban a legtöbb együttes, ehhez nem könnyű alkalmazkodni. A hazaiak bizonyos periódusokban ránk is tudták erőltetniakaratukat. Kiemelném a kecskeméti szurkolótábort, amely kiváló hangulatot teremtett a csarnokban, ez az előző idény és sok zárt kapus meccs után ránk is jó hatással volt.

KTE-Piroska Szörp – FTC 24 31 (10 12)

Férfi kézilabda, NB I, 1. forduló
2021. szeptember 10., péntek
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
JV: Rontó, Szanyi

KTE: Menyhárt 5 (4), Füstös 5, Csordás 5, Országh 2, Karai 2, Vetési 1 (1), Szrnka 1, Simon 1, Horváth A. 1, Hiramoto 1.

FTC: Bujdosó 8 (2), Nagy B. 8, Kovacsics 4, Füzi 3, Mikita 2, Andelic 2, Debreczeni 2, Pordán 1, Zernovic 1.

Kiállítások: 14 perc, ill. 12 perc

Hétméteresek: 6/5, ill. 3/2.