shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

KTE-Piroska Szörp – Fejér-B.Á.L. Veszprém

KTE-Piroska Szörp 19 - 28 Fejér-B.Á.L. Veszprém
2021 szept 24 - 18:00Messzi István Sportcsarnok

Lejátszotta második hazai mérkőzését a férfi kézilabda NB I-ben a KTE-Piroska Szörp csapata. Az ellenfél a „kis” Veszprém volt, amely sokkal koncentráltabban játszott, és kilenc góllal győzött (19-28). A Kecskemét első élvonalbeli győzelme továbbra is várat magára.  

Nehezen vette fel a meccs ritmusát a Kecskemét, támadásban hat perc alatt igazi lövőhelyzetet nem tudott kialakítani, míg ez idő alatt Tóth Péter vezérletével háromszor is betalált a bakonyi alakulat, 0-3. Bencze József vezetőedző időkérése törte meg a rossz kezdést, hiszen ezt követően kétszer ziccerig, egyszer hétméteresig jutottak a hazaiak, és ahelyzetekből Yuga, Karai és Vetési révén gólok is születtek. A 12. percben aztán az egyenlítés is összejött a KTE-nek, ismét a japán légisós, Yuga volt eredményes, 4-4. Bár két támadása is volt rá, a vezetést nem tudta átvenni a házigazda, amelynek lendülete ennek hatására megakadt, és a hibáit kihasználva sorjában jöttek a veszprémi gólok, 4-9. Támadásban váltottak a kecskemétiek, üres kapuval, hét mezőnyjátékossal ostromolták Borbélyt és a nyolc percig tartó góltalanságuknakKarai tudott véget vetni. Ezután Országh is betalált, de a korábbi kapuslegenda, a veszprémieknél másodedzőként dolgozó Fazekas Nándor fia, Gergő gólokkal és gólpasszokkal vétette magát észre. Neki és a főleg hetesekből eredményes Élesnek köszönhetően a szünetben már 8-14-re vezettek Tombor Csaba legényei.

Szembetűnő, hogy az első félidők eddig nem voltak sikeresek a KTE-Piroska Szörp számára, a hírös városiak Szegeden és a Ferencváros ellen tíz, Komlón kilenc találatig jutottak az első harminc percben az ezt megelőző bajnokikon. Az utóbbi mérkőzésekhez képest azonban most a második játékrész sem hozott komolyabb változást.

Ami az első felvonásban működött, hogy a beálló poszton játszó Karait keresték és meg is találták a kecskemétiek, az a folytatásban is hatásos volt, ebből a fiatal játékos márnegyedik gólját lőtte, de az eladott labdák számát nem tudta leredukálni a KTE, így a 40. percben továbbra is hattal vezettek a vendégek. Közelítve a találkozó utolsó negyedéhez, kezdett végérvényesen is eldőlni a találkozó. Emberelőnyben pillanatok alatt lőtt három gólt – ebből kettőt üres kapura – a Veszprém, amely rohanását folytatva a 46. minutumban már kétszámjegyű előny birtokában volt, 13-23. Szerencséjük sem volt Bencze József tanítványainak, ziccereket és hétméterest is rontottak, míg a túloldalon a legtöbb lövés hálóba talált. A végeredmény 19-28 lett.

A KTE legközelebb ismét hazai közönsége előtt léphet pályára az élvonalban, október 3-án a Balatonfüred érkezik majd a Messzi István Sportcsarnokba.  

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Az ellenfelünk az első perctől kezdve fölénk kerekedett, ebben sajnos partnerek voltunk. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy a nagy különbség ellenére is végig biztattak bennünket. A játékosaim nagyon hitehagyottan kézilabdáztak. Ha így fogjuk folytatni, akkor nem sok esélyünk lesz bennmaradni az NB I-ben. Mindenkitől más hozzáállás kell, de azon leszünk, hogy javítsunk és előbb-utóbb megszerezzük az első sikerünket a bajnokságban.  

Marczika Barnabás játékos (KTE-Piroska Szörp): – Ha csak fele annyi technikai hibát követtünk volna el, mint amit végül bemutattunk, akkor is vereséget szenvedtünk volna. Sok üres kapus gólt kaptunk a hét a hat elleni meccshelyzetekből. Az élvonalban nem fér bele ennyi hiba.

Tombor Csaba vezetőedző (Fejér-B.Á.L. Veszprém): – Nagyon nehéz sorozat előtt állunk, a következő fordulókban a Telekom Veszprémmel, a Pick Szegeddel és a Gyöngyössel is találkozni fogunk. Emiatt fontos volt, hogy Kecskemétről győzelemmel távozzunk. A játékosaim maximálisan betartották azt, amit megbeszéltünk, ennek köszönhetjük a sikerünket. Főleg védekezésben nyújtottunk extrát, de vannak még hibáink, ezekből tanulnunk kell!

Kristóf Mátyás játékos (Fejér-B.Á.L. Veszprém): – A két pontért jöttünk Kecskemétre, ezért nehéz volt a helyzetünk, mert nem vagyunk hozzászokva, hogy nem kell alárendelt szerepben játszanunk. A védekezésünk végig feszes volt, betartottuk azokat a taktikai elemeket, amikre készültünk. Bár támadásban néhol könnyelműek voltunk, de a meccs utolsó perceiben kinyílt az olló a két csapat között és megérdemelten nyertünk.

KTE-Piroska Szörp – Fejér-B.Á.L. Veszprém 19 – 28 (8 – 14)

Férfi Kézilabda K&H Liga, 3. forduló
2021. szeptember 24. péntek, 18:00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Hargitai, Markó

KTE-Piroska Szörp: Karai 5, Vetési 3 (2), Yuga 3, Menyhárt 2 (1), Országh 2, Csordás 2, Hiramoto 1, Szrnka 1.

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Éles 8 (3), Fazekas 4, Tóth P. 3, Kurucz 3, Vajda 2, Somogyi 2, Szmetán 1, Kristóf 1, Seregi 1, Tóth J. 1, Széles 1, Borbély 1.

Kiállítások: 6 perc, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3