shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

KTE-Piroska Szörp – Dabas KC VSE

KTE-Piroska Szörp 25 - 24 Dabas KC VSE
2021 nov 26 - 18:00Messzi István Sportcsarnok

Két egygólos vereséget követően végre megtört a KTE sikertelenségi szériája a bajnokságban; hullámzó mérkőzésen, nagy küzdelemben otthon tudta tartani a két pontot a Dabas ellen.

Villámrajtot vett a Kecskemét; Simon Bence egymaga háromszor talált be, így Tomori Győző a 8. percben már időt kért (6-2). A 10. percben már Országh is harmadszor zörgette meg a dabasi hálót; gyorsan kapust cseréltek a vendégek, Holló Balázs rögtön meg is fogta Menyhárt ziccerét. Kreatívan támadott a KTE, ezúttal azonban a védelem volt kevésbé acélos, így a 17. percre két gólra zárkózott a Dabas (10-8). Hullámvölgybe kerültek a hazaiak, hol az emberelőnyt nem tudták kihasználni, hol messze elkerülte a labda a kaput – a Dabas előbb egyenlített, majd a 23. percben a vezetést is megszerezte (10-11). Noha Deményi Xavér extrát hozott a hazai kapuban, a vendégek a félidő végére megtartották egygólos előnyüket (12-13).

A második játékrész első 7 percében a KTE nem tudott gólt lőni, így 3 gólos előnyt épített ki a Dabas (12-15). Csordás törte meg a hazai gólcsendet, Országh folytatta, zárkóztak a hírös harcosok. Roppant feszült hangulatban folytatódott a találkozó, töredezetté vált a játék, így lassan de magabiztosan hízott a dabasiak előnye, ehhez az is kellett, hogy Holló Balázs a lövések felét megfogja. A 48. percben (18-21) Bencze József időt kért, a KTE pedig 2 perc alatt kiegyenlített (21-21). Egy-két góllal ugyan rendre el tudtak lépni a vendégek (miután Tomori mester is kikérte az idejét), ám a KTE minden erejét összeszedve, másfél perccel a vége előtt átvette a vezetést (25-24). Az utolsó percben – noha a Dabas mindent megtett – a Kecskemét már nem engedte szájából kiénekelni a sajtot, és egy góllal megnyerte a találkozót, így megszerezte első pontjait a bajnokságban.

KTE: Sipeki 6, Csordás 1, Füstös 1, Országh 4, Enomoto 3, Simon 5, Szrnka 2, Vetési 3.

DABAS: Horváth L. A. 3, Fekete 2, Laurinyecz 2, Tarabochia 3, Szöllősi 2, Török 3, Koller 4, Ács 4, Kende 1.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – A kilátogató közönség ma egy nagyon jó meccset láthatott. Az, hogy átszakadt a gát bennünk, nagyon fontos volt. Jól kezdtük a meccset, talán ettől mi magunk is megijedtünk egy kicsit. A Dabas enerváltabban kezdett, de alaposan felkészített csapat, hamar összeszedte magát és kiegyenlítetté vált a találkozó, majd át is vették a vezetést. Egy darabig csak futottunk az eredmény után, de aztán a srácok kitették a szívüket a pályára, és a végjátékban a magunk javára fordítottuk a meccset. Szeretnénk a NEKÁ-tól is pontot, vagy pontokat hozni jövő héten. 

Tomori Győző vezetőedző (Dabas KC): – Elfogadhatatlan volt, ahogy ebbe a mérkőzésbe belementünk. Azzal a mentális felkészültséggel, azzal a koncentráltsággal, ahogy elkezdtük ezt a meccset, nem lehet nyerni. Léphettünk volna egyet a céljaink felé, ami komolyabb, mint a bentmaradás, de ezt ma nem sikerült meglépnünk. Megyünk tovább, vár ránk két mérkőzés ebben az évben, egyik sem lesz könnyű.

KTE-Piroska Szörp – Dabas KC VSE 25 – 24 (12-13)
Férfi kézilabda NB I. 10. forduló
2021. november 26. péntek, 18:00
Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Felhő, Öcsi