shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Kecskeméti TE – Vecsés SE

Kecskeméti TE 27 - 31 Vecsés SE
2022 dec 02 - 18:30Messzi István Sportcsarnok Kecskemét

A 6. helyen álló Vecsést fogadta a KTE-Piroska Szörp a férfi kézilabda NB I/B 13. fordulójában. A találkozó 50 percig kiegyenlített volt, ám a végjátékban a vendégek felülkerekedtek, és négy góllal győztek (27–31).

A mérkőzést a Kecskemét kezdte sokkal jobban, Szeverényi és Szakály is kétszer volt eredményes már az első öt percben, míg Horváth Andor is betalált ez idő alatt. A vendégeknél Schmidt lőtte az első gólt. A 6. perc 5-1-nél kezdődött meg, ám a következő periódust a Vecsés nyerte 5-1-re, így 6-6-nál már egál volt az állás. Innentől sokáig fej-fej mellett haladtak a felek a gólszerzéssel. Először a meccsen a 18. percben vezettek a Pest megyeiek. Belépve az első félidő utolsó tíz percébe, két góllal is el tudott lépni a Vecsés Zakics vezérletével, ám Szeverényi, Hunyadi és Szakály is szép gólokkal zárkóztatta fel a Kecskemétet. A félidőben 17-17 volt az eredményjelzőn.

A második játékrész – csak úgy, mint az első – Szeverényi találatával indult. A hazaiaknál ezt követően Lukács Soma is gólokkal vétette magát észre, azonban a Vecsés sem állt le a gólszerzéssel, Kavin és Nagy Tamás vitte a hátán a vendégsereget. A 42. percben időt kért Tóth Norbert, ugyanis már négy perce gólképtelen volt a csapata, amelyre a játékmegszakítás jó hatással volt, az 51. percben már a KTE állt jobban, 26-25. Ekkor azonban a meccset eldöntő fordulat állt be a játék képében, a hazaiaknál a hátralévő perceben támadásban semmi, a vendégeknek minden összejött. A Vecsés vezére, Antal egymaga több gólt lőtt a záró tíz percben, mint a házigazda. 5-1-es futással zárta a meccset a Vecsés, amely így a találkozót is megnyerte négy góllal, 31-27-re.

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – A végjátékban rengeteg hibát követtünk el, belemenések, technikai hibák, kihagyott ziccerek jellemezték a játékunkat. Ezt a Vecsés jól reagálta le, fordított és megnyerte a találkozót. A meccset jól kezdtük, lendületesen és gyorsan
kézilabdáztunk. A félidő közepén volt egy hullámvölgyünk, de ekkor vissza tudtunk jönni, és sokáig tartottuk magunkat, sőt, vezettünk is. A végét viszont elszúrtuk, így nem nyerhettünk. A legnagyobb problémám nem a vereséggel van, hanem azzal, hogy olyan alapvető, gyerekes butaságokat követtünk el sokszor, amelyeket még utánpótlás szinten sem szabad. Ha ezek a hibák nincsenek, magabiztosan győztünk volna.

KTE-Piroska Szörp – Vecsés SE 27–31 (17–17)
Férfi kézilabda NB I/B, 13. forduló
2022. december 02. péntek, 18:30
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Asztalos, Szalay

A KTE gólszerzői: Szeverényi 7, Szakály 7 (5), Lukács S. 6, Horváth A. 4, Lukács K. 1, Horváth B. 1,
Hunyadi 1.
Kiállítások: 10 perc, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 2/1