shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Kecskeméti TE – ÓAM-Ózdi KC

Kecskeméti TE 30 - 31 ÓAM-Ózdi KC
2022 szept 02 - 19:00Messzi István Sportcsarnok Kecskemét

Botlott a szezonnyitón a KTE-Piroska Szörp

Szerethető, hajtós kecskeméti csapatot láthatott a hazai közönség a Messzi István
Sportcsarnokban az Ózd elleni szezonnyitón. A mérkőzés kiegyenlített küzdelmet hozott, a
végjátékban azonban rutinjával felülkerekedett a borsodi alakulat.

Nem kezdte megilletődötten a találkozót a megfiatalított KTE-Piroska Szörp, noha az Ózd
láthatóan fizikai fölényben volt, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Gyimesi Máté duplájával ugyan el tudott lépni az Ózd két góllal, Szakály és Szeverényi találataival a 11. percben újra egyenlő volt az állás, sőt egy perccel később Lukács Soma a vezetést is megszerezte a hírös városiak számára (6-5). Az első negyedórát követően (8-7) úgy tűnt, gyors, és egy nagy adag csibészséggel megáldott gárdát sikerült összerakni Kecskeméten erre az esztendőre, és lesz keresnivalójuk az NB I/B-ben. Védekezésben a KTE nem hagyott sok levegőt az Ózdnak, jó operált a megállító faultokkal, és ha a támadásbefejezés is hasonló hatékonysággal működött volna, több góllal vezethetett volna a Kecskemét. Három perccel a félidő vége előtt (13-11) időt kért az Ózd, és a szünetre sikerült egy gólra faragni a hátrányát, igaz, a játékrészt kettős emberhátrányban fejezte be a KTE-Piroska Szörp (14-13).

A félidőben hétméteres dobó-versenyben mérkőztek meg a vállalkozó kedvű szurkolók, és értékes ajándékokkal lettek gazdagabbak a támogató Nissin Foods jóvoltából.

A második félidőben Szakály, Csuzi, Szeverényi és az ifjabbik Horváth, Bálint is bevette az ózdi kaput, amire a vendégektől Csak Csépányi Gergő válaszolt, így Kocsis edző a 34. percben magához rendelte tanítványait (18-14). Jót tett az időkérés a vendégcsapatnak, három perc alatt újra egyenlő volt az állás (18-18). Nem könnyítette meg a Kecskemét dolgát, hogy folyamatosan (időnként kettős) emberhátrányban kellett játszania. A 40. perc környékén fordult a kocka, kissé kapkodóvá vált a hazaiak játéka és a védések is hiányoztak, így néhány perc alatt egyenlített és fordított az Ózd. A 44. percben Tóth Norbert kért időt, hogy rendezze a sorokat (20-23). Az egész mérkőzésen kiemelkedő teljesítményt nyújtó szélsők – Horváth Andor és Szakály Benedek – vették hátukra a csapatot, és a 48. percben egészen parádés játékkal egyenlített a Kecskemét (24-24).
A hazai közönséget is lázba hozta a fordulatokban gazdag találkozó, amelynek 52. percében piros lappal zárták ki a vendégcsapatból Szepesi Noelt, , és az utolsó percekre is egyenlő állással fordultak a csapatok (27-27). A végjátékban kiütközött a KTE rutintalansága; ugyan másfél perccel a találkozó vége előtt csupán egy góllal vezettek a borsodiak, végül módszeresen tördelve a mérkőzést, azt meg is őrizték a lefújásig.

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Nagy küzdelem volt, de erre is számítottam, ilyen évünk lesz. Amikor viszont fogy az oxigén, akkor megverjük magunkat. Olyan gólokat kaptunk, ami elkerülhető, ez bosszantó. Nincs szégyenkeznivalónk, gratulálok a fiúknak a küzdésért, de ezért sajnos nem adnak pontot. Ha úgy megyünk fel a pályára, hogy nem csak két-három ember használja a fejét és aztán tőlük várjuk a csodát, akkor ennél sokkal jobb meccseink is lesznek. Nagyon sajnálom, hogy egy ilyen remek közönség előtt legalább egy döntetlent nem sikerült elérnünk. Dolgozunk tovább és megyünk előre!

Kocsis Csaba vezetőedző (Ózdi KC): – Ezen a meccsen a küzdelem dominált, távolról sem
játszottunk jól. Lélektanilag fontos pillanatokban nem koncentráltunk eléggé, pedig lehet, hogy
hamarabb eldönthettük volna a mérkőzést. A végén ki-ki meccs lett belőle, amit egy kis szerencsével és a küzdeni tudásunkkal a magunk javára fordítottuk a találkozót. Remélem a
folytatás jobb lesz, mert ilyen küzdeni akarással bent tudunk maradni, ilyen játékkal azonban nem.

KTE-Piroska Szörp: Lukács 3, Szakály 9, Csuzi 4, Horváth A. 9, Horváth B. 1, Szeverényi 4.
Ózdi KC: Jancsó 10, Tóth P. 4, Csépányi 1, Veres 6, Péter D. 1, Lestál 1, Gyimesi 6, Szepesi 2.

Hétméteresek: 2/1 ill. 2/2

Kiállítások: 16 ill. 10 perc

KTE-Piroska Szörp – ÓAM-Ózdi KC 30 – 31 (14-13)
Férfi kézilabda NB I/B, 1. forduló
2022. 09. 02. péntek
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Hajdu, Halász