shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

HE-DO B Braun Gyöngyös – KTE-Piroska Szörp

HE-DO B Braun Gyöngyös 30 - 25 KTE-Piroska Szörp
2021 okt 22 - 18:00Dr. Fejes András Sport és Rendezvénycsarnok, Gyöngyös

Kimondottan jó tempóban kezdődött a két gárda összecsapása. A különbség a hatékonyságban volt, a Gyöngyös villámgyors támadások végén mattolta a vendégek hálóőrét – Bencze József már a 8. percben Marczika Barnabást rendelte a kapuba Deményi Xavér helyére – míg a Kecskemét passzívig építette az akcióit, és tartotta a lépést a hazaiakkal. 5-5 után gyors indításokkal lépett el a mátraaljai alakulat, a KTE igyekezett lassítani a játékot, ám a 18. percben már három volt a különbség a két csapat között (10-7), így Bencze József időt kért. Nem változott jelentősen a játék képe; egy eladott labdát Gábori Máté varrt a kecskeméti kapuba, majd Papp Bence növelte a különbséget a hazaiak javára. A KTE ugyan tartotta magát, de elsősorban technikai hibái okán nem tudott közelebb férkőzni rutinosabb ellenfeléhez, sőt, a félidő végére ötre hízott a vendéglátók előnye (17-12).

A szünet után Dino Hamidovic meglőtte hatodik gólját, amihez Ubornyák ragasztott még kettőt, a vendégek oldalán Menyhárt és Csordás volt eredményes (20-14). A KTE rendre belehibázott a támadásokba, a Gyöngyös pedig élt a lehetőséggel és magabiztosan növelte előnyét. Az 50. percben már hét gól volt a két csapat között (26-19), a hevesiek időt kértek, ami a Kecskemétnek sem jött rosszul. Deményi Xavér kiválóan helytállt a a hírös városi kapuban, a záró szakaszra a Kecskemét védekezése is felkeményedett, így a hazai alakulat végül öt góllal múlta felül a KTE-Piroska Szörp csapatát (30-25).

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Sorozatban vereséget szenvedünk, ezt meg kell tanulnunk kezelni, de nem könnyű. A mai mérkőzésen azokat a hibáinkat, amiket sorozatban elkövetünk, a Gyöngyös könyörtelenül megbüntette. A második félidőben ezen sikerült kozmetikáznunk. Most jönnek a számunkra nyerhető mérkőzések, szeretnénk már győztesen elhagyni a pályát.

Konkoly Csaba vezetőedző (Gyöngyös): – Illik ide az a frázis, hogy a kötelező győzelmeket a legnehezebb megszerezni. Örülök, hogy a srácok a motiváltságukat magas szinten tudták tartani és nagy lendülettel kezdtük a mérkőzést. Az első félidőt szinte taktikai hiba nélkül hoztuk le, elsősorban támadásban, és erre a második játékrészben tudtunk hagyatkozni. Fontos meccs volt, részint mert itthon mindenképpen győzni akartunk, másrészt volt lehetőségem azoknak is játékidőt biztosítani, akik eddig esetleg kevesebbet szerepeltek.

KTE: Horváth A. 2, Sipeki 4, Csordás 3, Füstös 1, Enomoto 1, Karai 1, Szrnka 3, Vetési 2, Menyhárt 8.

GYÖNGYÖS: Vasic 2, Nkousa 1, Ubornyák 3, Mátyás 1, Gábori 2, Duris 1, Vilovski 1, Rosta 2, Papp 6, Hamidovic 6, Gráf 2, Markez 3.

K&H férfi kézilabda liga, 6. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Kecskeméti TE – Piroska Szörp 30 – 25 (17-12)
2021. október 22. péntek

Dr, Fejes András Sport és Rendezvénycsarnok
Vezette: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba