shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Budakalász KZRT – KTE-Piroska Szörp

Budakalász KZRT 30 - 29 KTE-Piroska Szörp
2021 nov 20 - 17:00Sportcsarnok, Budakalász

Hamar egymásnak estek a csapatok; a fonalat a Budakalász kapta el jobban; a Kecskemét előbb büntetőkkel zárkózott, majd az irányítóban kezdő Vetési akcióból is betalált és a hírös városi alakulat tartotta a lépést a hazaiakkal. A Budakalász a vendégek falán tátongó réseket rendre megtalálta, ám megrázta magát a KTE, és ugyan többször is alkalma nyílt, végül a 9. perc környékén megszerezte a vezetést. Jókor és jól védett Marczika Barnabás is, így a 11. percben (5-7) Csoknyai István időt kért. Parádézott a Kecskemét, a félidő közepén három is volt az előnye (6-9), és ezt hosszú időn keresztül tartotta is. Enomoto szemfüles labdaszerzéssel, Marczika megbízható védéseivel, Szrnka masszív védőmunkájával tette hozzá a magáét a mérkőzéshez; a Budakalász a 26. percig nem tudott közelebb lépni (11-12). Egy gólra apadt a Kecskemét előnye; Bencze mester gyorsan időt is kért, ám ebből a Budakalász profitált, a 28. percben egyenlített (12-12). A szezon legjobb félidejét produkálták a vendégek, egy időntúli Perisic-szabaddobással mégis a hazaiak mehettek előnnyel a szünetre (14-13).

A második játékrészben Perisic ott folytatta, ahol abbahagyta (15-13), ám a Kecskemét ezen az estén erejét megkétszerezve játszott (Marczika három hétméterest fogott egymás után), és a 35. percben újra egyenlő volt az állás (17-17). Fáradni látszott a Kecskemét, a Budakalász rendre kétgólos előnybe került, de a vendégek jól tartották magukat; valaki mindig hátára tudta venni a csapatot. A játékrész derekán Szrnka talált be háromszor, majd Enomoto is kétszer (24-23). Némi ijedelemre adott okot, hogy Sipekit a 48. percben, egy arcra kapott ütést követően ápolni kellett, az elkövető Tyiskovot azonnali piros lappal ki is zárták a játékból. Enomoto ezen a mérkőzésen igazi szamurájként harcolt; 8 perccel a meccs vége előtt az ő duplájával újra egál volt az állás (26-26). Csoknyai István érthetően időt kért, a Budakalász újra vezetést szerzett, közben durvult a játék, az 53. percben Simon Bencét kellett hosszabban ápolni. A 29. percben még mindig nem dőlt el a találkozó (30-29); Bencze József kért időt, ám a KTE nem tudta góllal befejezni a támadást, a Budakalász pedig rutinosan ölte az időt a végéig, és megnyerte a mérkőzést.

KTE-Piroska Szörp: Sipeki 4, Országh 1, Enomoto 8, Szrnka 5, Vetési 3, Menyhárt 8.

Budakalász KZRT: Kovács D. 1, Tyiskov 1, Koncz 4, Mikhalin 4, Kiss B. 2, Holpert 1, Varjú 6, Juric-Grgic 4, Perisic 6, Maracskó 1.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Gratulálok a Budakalásznak, és gratulálok a csapatomnak is, ma kitették a pályára a szívüket-lelküket! Igaz, hogy egy góllal kikaptunk, de a mérkőzés képe alapján talán egy pontra rászolgáltunk volna. Úgy tűnik, a sors még nem szán nekünk pontot, de már közel vagyunk hozzá. Sokat kell még dolgoznunk azért, hogy az ilyen végjátékok a javunkra dőljenek el.

Csoknyai István vezetőedző (Budakalász KZRT): – Gratulálok a Kecskemétnek, hiszen nagyon komoly játékot játszottak. Csalóka a tabellán elfoglalt helyezésük, mert ezzel a játékkal több csapatot le kellett volna – és le fognak győzni a továbbiakban.Az én csapatomnak is gratulálok, sikerült rossz játékkal mérkőzést nyernünk. Ami hazai pályán a fegyverünk – a jó védekezés és kapusteljesítmény – az ma nagyon nem működött, támadásban hoztuk a meccset. Nem tudtuk leszakítani a Kecskemétet, de a végén helyén volt a szívünk.

Budakalász KZRT – KTE-Piroska Szörp 30 – 29 (14-13)
Férfi kézilabda NB I. 9. forduló
2021. november 20. szombat
Budakalászi Sportcsarnok
Vezette: Bócz, Wiedemann