shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Agrofeed ETO UNI Győr – Kecskeméti TE

Agrofeed ETO UNI Győr 33 - 26 Kecskeméti TE
2022 nov 25 - 19:00Magvassy Mihály Sportcsarnok Győr

A harmadik helyezett Győr otthonában lépett pályára a KTE-Piroska Szörp a férfi kézilabda NB I/B fordulójában. Az első félidő után döntetlennel vonultak szünetre a felek, ám a második
játékrészt hét góllal a győriek nyerték, így magabiztos hazai siker lett a vége (33–26).

Sokoray találatával a Győr kezdte meg a mérkőzésen a gólgyártást. A KTE is hamar feliratkozott a táblára, Papp István és Szakály is gyorsan betalált. 3–3-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd ellépett két góllal a házigazda. Ezután visszajött a Kecskemét és támadásai is voltak az egyenlítésért, ám tíz percen keresztül ez nem jött össze. Túl a félidő felén viszont már újra egál volt, miután Lukács Soma és Horváth Andor is eredményes volt, 10–10. A játékrész utolsó harmadába lépve Horváth Andor egymás után háromszor is betalált, ekkor már a KTE állt jobban, sőt, a 23. percben Farkas Balázs találatával már hárommal vezetett Tóth Norbert együttese. Ekkor egy 3–0-s rohanással villámgyorsan elkoptatta hátrányát a Győr, és a szünetre 17–17-es eredménnyel vonulhattak a csapatok.

A második félidő – az elsőhöz hasonlóan – győri góllal indult, erre Szeverényi révén még válaszolni tudott a hírös városi alakulat, ám ezután nyolc percen keresztül gólképtelen volt. Ezt kihasználta az ETO, elkezdte kiépíteni előnyét és elsősorban Gaál Levente góljaival az 50. percben már öt gól volt a különbség. A játékrész derekán hektikussá vált a játék, több kétperces kiállítást is felmutattak a játékvezetők ide is, oda is. Negyedórával a vége előtt emberelőnyben támadhatott a Kecskemét, azonban eladott labda és üres kapus bekapott gól lett belőle, és ekkor már úgy tűnt, Bencze József (aki korábban a KTE vezetőedzője volt) csapata nem fogja kiengedni az előnyt a kezei közül. Ez végül be is igazolódott, a találkozó utolsó két gólját is a Győr szerezte, amely 33–26-ra győzött.

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk a Győr otthonában, ez meg is valósult. Az első félidő nagyon jó iramú, lendületes játékot hozott, amely inkább a támadásról, és nem a védekezésről szólt. A 20. perc környékén három góllal is el tudtunk lépni, sajnos ezt megtartani nem tudtuk, de az első játékrész abszolút kiegyenlített volt. A szünet után azonban sokkal lassabban kézilabdáztunk, míg a Győr tartani tudta sebességben azt a szintet, amit az elején. A különbség kialakulásához hozzájárult, hogy a helyzetkihasználásunk leromlott, míg a technikai hibáink száma megugrott. Néhol közelebb tudtunk kerülni a Győrhöz, de a végére nem volt esélyünk. Muszáj tanulnunk ezekből a meccsekből és hajtanunk kell azért, hogy ne csak hazai pályán, de idegenben is olyan intenzitással tudjunk játszani, hogy pontot, akár pontokat szerezhessünk. Ezért még sokat kell dolgoznunk.

AgroFeed ETO UNI Győr – KTE-Piroska Szörp 33–26 (17–17)
Férfi Kézilabda NB I/B, 12. forduló
2022. november 25. péntek, 19:00
Győr, Kiskút liget – Magvassy Mihály Sportcsarnok
Vezette: Hornyik, Zörgő

A KTE gólszerzői: Szakály 5 (1), Horváth A. 5, Szeverényi 4, Papp I. 3, Lukács S. 3, Farkas B. 2, Deák 2,
Csuzi 1, Kalmár 1.

Kiállítások: 6 perc, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/1