shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Feszült, kevés gólos meccset bukott el idegenben a KTE-Piroska Szörp

Tatán lépett pályára a KTE-Piroska Szörp a férfi kézilabda NB I/B 15. fordulójának péntek esti mérkőzésén. A feszült hangulatú összecsapást két góllal a hazaiak nyerték (23–21). 

A Tata kezdte jobban a mérkőzést, Vass Ákos és Kiss Martin góljaival nyitottak a hazaiak, majd Sárosi Ádám és Kreisz Márk találataira a kecskemétiek részéről Szeverényi Bence és Szakály Benedek válaszolt. Utóbbi egymás után háromszor is eredményes volt, és a 10. percben már a KTE vezetett, 5-6. A tatai csapatban Vass és Sárosi vitte a prímet, ami a gólszerzést illeti, de túl az első félidő felénél csupán 8-8 volt az állás. A játékrészből csak két perc volt hátra, mikor már hárommal vezettek a hazaiak, ekkor Lukács Soma és Horváth Andor talált be a hírös városiaktól, ám az utolsó másodpercben még Molnár Marcell is túljárt Kucsera Balázs eszén, így a szünetre kétgólos előnnyel ment a Tata, 16-14. 

A második félidőt a Kecskemét nyitotta góllal Csuzi Milán révén, ám Vass, Igali Gergő és Kiss is betalált a hazaiaknál, így a 40. percben már négy gól volt a különbség. Ekkor jött egy kétperces kiállítás, melyet a Tata játékosa, Tass Barnabás kapott. Ezt kihasználva 3-0-s futást mutatott be a Kecskemét, és ismét szoros lett a csata. Sőt, egy hétperces hazai gólcsendet kihasználva a meccs utolsó negyedében egyenlíteni tudott a KTE, 20-20. A következő két percben viszont a Tata volt higgadtabb, ellépett 23-20-ra és ez mindent eldöntött. A meccs vége azonban így is rendkívül feszülten zárult, az utolsó három percben öt kiállítást, egy piros lapot és egy kék lapot is felmutattak a játékvezetők. A végeredmény 23-21 lett. 

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Azt kaptam ettől a meccstől, amit vártam. Nagyon készültünk erre a találkozóra, és az elmúlt pár mérkőzésünk közül most játszottunk a legjobban. Végre a hozzáállásunk is megfelelő volt, kiválóan küzdöttünk, annak ellenére, hogy végül két góllal alulmaradtunk. A játékvezetőkkel nem szeretek foglalkozni, de sajnos ezúttal kiesett az irányítás a kezeik közül. Amiatt bosszús vagyok, hogy ha támadásban okosabbak vagyunk és kihasználjuk ellenfelünk taktikai hibáit, akkor sikeresebbek lehettünk volna, azonban a fontos szituációknál rendre mi is belehibáztunk. Azt kértem a fiúktól, hogy jó meccsel zárjuk le ezt a fél szezont, ezt megkaptam. Azt gondolom, az elmúlt meccseinket nézve négy ponttal is többünk lehetne most a téli szünet előtt, de ezen már nem tudunk változtatni. Januárban folytatjuk, úgy kell visszatérnünk, hogy mindent megteszünk a céljaink elérése érdekében! 

Tatai AC – KTE-Piroska Szörp 23–21 (16–14)

Férfi kézilabda, NB I/B, 15. forduló
2022. december 16., 19:00
Güntner Aréna, Tata
Vezette: Bátori, Szécsi

A KTE gólszerzői: Szakály 8 (3), Lukács S. 3, Csuzi 2, Horváth A. 2, Szeverényi 2, Forgács 1, Horváth B. 1, Papp I. 1, Deák 1. 

Kiállítások: 10 perc, ill. 6 perc

Hétméteresek: 3/2, ill. 3/3