shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

Fejer-BAL-Veszprem_KTE_LigaKupa

Férfi kézilabda Liga Kupa: A Kecskemét kikapott Veszprémben, de a továbbjutásra még van esélye 

A férfi kézilabda Liga Kupa egyenes kieséses szakaszában, a nyolcaddöntő odavágóján a „kis” Veszprém otthonában lépett pályára a KTE-Piroska Szörp. A találkozó szoros csatát és kétgólos hazai győzelmet hozott (3230). A visszavágót egy hét múlva rendezik a Messzi István Sportcsarnokban.

A két csapat szombaton is találkozott egymással a bajnokságban, akkor a KTE utolsó másodpercben kapott góllal fájó vereséget szenvedett (26–25).  

Fazekas Gergő góljával indult a találkozó, a vendégek részéről Horváth Andor egyenlített, majd a Kecskemét gyorsan kétgólos előnyre tett szert Menyhárt Máté és Szrnka Levente találataival. Széles Ákos vezérletével hamar ledolgozta hátrányát a bakonyi alakulat, olyannyira, hogy a vezetést is átvette. A 14. percben Hári Levente hetesével és Szmetán Péter bombájával már 8–5 volt az állás. Ezúttal Bencze József csapatán volt a sor, hogy felzárkózzon, ennek érdekében mindent meg is tett és leginkább a Menyhárt-Országh-Simon trió által szállított gólokkal a már négygólos különbségét egyre csökkentette. 14–13 volt az állás négy perccel a félidő vége előtt, ekkor a hazai kispad időt kért, ami jól sült el; 3–0-val zárta a játékrészt a Veszprém, ennek köszönhetően magabiztos, 17–13-as előnnyel vonulhatott öltözőbe. 

A második felvonást Sipeki találata nyitotta, majd egy jó sorozattal, Mazák Lajos és Vetési Bence góljaival ismét minimálisra olvasztotta hátrányát a KTE, 20–19. Az egalizálásért is támadhattak a vendégek, de a házigazda Tóth József és Szmetán révén ismét ellépett hárommal. Ez a differencia a két gárda között kezdett állandósulni, sőt, a záró tíz percnek ötgólos hátrányban vágott neki a Kecskemét. Az 53. percben úgy tűnt, akár a továbbjutás kérdése is eldőlhet, hiszen Fazekas újabb sikeres próbálkozásával már 32–26-ra vezetett a Veszprém, azonban több hazai gól már nem született. Ezt kihasználva Országh, Vetési és Simon találataival a végére feljött két gólra a Kecskemét. A végeredmény 32–30 lett és a továbbjutás kérdése abszolút nyitottá vált a március 8-án esedékes kecskeméti visszavágóra. 

Éles József vezetőedző (Fejér-B.Á.L Veszprém): – Pár perccel a vége előtt hat góllal is vezettünk. Úgy érzem, még nagyobb előnyt szerettünk volna ekkor kidolgozni. Túlságosan akartunk, és ez kapkodó támadójátékhoz vezetett, amit a Kecskemét jól reagált le. Több ziccert hagytunk ki, melyekből a vendégek lerohanásgólokat értek el. Futós, jó ritmusú meccs volt. Le a kalappal a Kecskemét előtt, biztos vagyok benne, ha most kezdődne a bajnokság, újoncként bennmaradó lenne ez a gárda, hiszen nagyon jó szakmai munka folyik az együttesnél. 

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – A továbbjutás két mérkőzésen dől el, és azt gondolom, az idegenbeli kétgólos vereség elfogadható a hazai visszavágó előtt. Csalóka ez az eredmény, hiszen a veszprémiek végig előnyben voltak, több góllal is nyerhettek volna. Szerencsére mínusz hatról fel tudtunk zárkózni a végén, ezzel nyílttá tettük a párharcot.   

Fejér-B.Á.L Veszprém – KTE-Piroska Szörp 32 – 30 (17 – 13) 

Férfi kézilabda, Liga Kupa, negyeddöntő
2022. március 01., kedd, 14.45
Veszprém, Március 15. út 5. 
JV: Fekete Tamás, Tóth Dávid

A KTE gólszerzői: Országh 7, Menyhárt 5 (4), Vetési 5, Simon 5, Szrnka 4, Mazák 1, Horváth A. 1, Sipeki 1, Karai 1.

Kiállítások: 2 perc, ill. 12 perc
Hétméteresek: 8/4, ill. 4/4