shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

KTE_Budakalasz

Él a remény – legyőzte a KTE-Piroska Szörp a Budakalászt


D
öntő fontosságú találkozót játszott a KTE a Budakalásszal. A Kecskemét számára bírt nagyobb téttel az összecsapás; ha nem nyer, nagy valószínűséggel búcsúzik az élvonaltól. A csapat azonban nemn roppant össze, megérdemelten nyerte meg az összecsapást.

Meglehetősen nehezen született meg a találkozó első gólja; a Kecskemét feszülten és sok hibával kezdett, ezzel együtt a hálóőr, Marczika Barnabás többször bravúrral hárított, ám nyolc percnyi gólcsend után Ivan Perisic vette be a kecskeméti kaput. Ezt követően sem záporoztak a gólok; a 15. percben csupán 3-3 állt az eredményjelzőn. A 18. percben el tudott lépni a KTE két góllal (5-3), Csoknyai István rögtön időt is kért, de a Kecskemét került fölénybe; a 20. percben hárommal vezetett (7-4). Varjú és Koncz vezérletével azonban lépésről-lépésre zárkózott a Budakalász, és a 28. percben egyenlííteni tudott (9-9). Marczikát szerencsétlenül, a fején találta el egy lövés, így a szünet előtti két percben már Deményi állt a kecskeméti ketrecbe, és nagyszerűen szállt be a meccsbe, ugyanakkor Váczi Dániel is remekül őrizte a vendégek kapuját, így 10-10-es eredménnyel zárták a felek az első félidőt.

A második játékrészben a Budakalász kapta el jobban a fonalat, rövid ideig kettővel vezetett a vendégcsapat (10-12), ám Szrnka a hátára vette a Kecskemétet, és pillanatok alatt fordított a KTE, sőt, a 39. percben már kettővel vezettek Simon Bencéék (16-14). A félidő közepén kettős emberhátrányba került a Budakalász, a hazaiak háromra növelték előnyüket (19-16), és továbbra is elszántan rohamoztak, Karai remekelt, a vendégek kissé elbizonytalanodtak.Tíz perccel a meccs vége előtt (22-18) Csoknyai István harmadszor is időt kért, de ez nem törte meg a KTE lendületét. Három percen belül háromszor is büntetőt lőhetett a Budakalász, így záródott az olló, nem nyugodhatott meg a Kecskemét (25-22). Az utolsó három percnek Mazák Lajos nélkül vágott neki a hazai alakulat, a veterán védőt ugyanis kizárták a játékból (harmadik kétperces büntetés okán), de a KTE-Piroska Szörp ezúttal nem hibázott; egyértelmű fölénnyel megnyerte a találkozót.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Sikerült kihasználnunk a Budakalász megingásait, eufórikus állapotban játszottunk, ma megérdemelten nyertünk. Sok hibával tarkított első félidőt követően feljavult a védekezésünk és a helyzetkihasználásunk. Megyünk tovább céljaink felé, Kiss Bencének jobbulást kívánunk!

Csoknyai István vezetőedző (Budakalász KZRT): – Nagyon rossz felfogásban kézilabdáztunk az első tíz percben, és ez később sem lett jobb. Amit idáig felépítettünk, úgy tűnik, leromboljuk. A Kecskemét okosan, taktikusan játszott, mi nem tudtunk kimászni a saját magunk által ásott gödörből. Görcsössé vált a játékunk a második félidőre, így a KTE ilyen különbséggel is megérdemelten nyert. A két pont elvesztése mellett különösen fájó, hogy irányítónk, Kiss Bence súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. 

KTE-Piroska Szörp – Budakalász KZRT 29 – 22 (10-10)
Férfi kézilabda NB I., 21. forduló
2022. április 08. péntek
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezeti: Sándor László, Szikszay Csaba

Kiállítások: 14 perc ill. 10 perc

Hétméteresek: 5/4 ill. 8/5

KTE: Hiramoto 2, Horváth A. 2, Országh 6, Enomoto 3, Simon B. 1, Karai 4, Szrnka 3, Vetési 8.

Budakalász: Koncz 8, Mikhalin 3, Kiss B. 1, Holpert 2, Varjú 2, Juric-Grgic 2, Perisic 3, Sinkovits 1.Budakalász: Koncz 8, Mikhalin 3, Kiss B. 1, Holpert 2, Varjú 2, Juric-Grgic 2, Perisic 3, Sinkovits 1.