shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

KTE-Budakalasz

Döntő fontosságú meccsre készül a KTE-Piroska Szörp

Az elmúlt hétvégén felszabadultan, teher nélkül léphetett pályára a KTE-Piroska Szörp a listavezető Pick Szeged ellen. A Kecskemét maximálisan igyekezett kiszolgálni hálás közönségét; meglepetésre izgalmas és szoros mérkőzést játszott a Szegeddel (31-34). Legalább ekkora szívvel és motivációval kell pénteken is pályára lépnie, ezúttal azonban létfontosságú, hogy pontokat is szerezzenek a hírös harcosok a vendég Budakalász ellen.

A Budakalász otthonában novemberben már találkozott egymással a két csapat, akkor egy végletekig kiélezett mérkőzésen egyetlen góllal tudott győzni a hazai csapat (30-29).

Csoknyai István legénysége 21 megszerzett ponttal a tabella 7. helyéről várja a pénteki összecsapást; 9 győzelem mellett 9 vereséget jegyez, és háromszor osztozkodott a pontokon soros ellenfelével.

A Budakalász ugyan legutóbb 5 ponttal alulmaradt hazai pályán a Komlóval szemben, előtte azonban egy góllal legyőzte a Ferencvárost; jó formában várja tehát a KTE elleni meccset.

A KTE-Piroska Szörpnek jelenleg 4 pontja van, így elengedhetetlen, hogy legyőzze a Budakalászt; ellenkező esetben legfeljebb matematikai esélye marad, hogy kivívja a bennmaradást.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Nehezebb mérkőzésre számítok, mint a Pick Szeged ellen. Fizikálisan roppant erős csapat látogat hozzánk, ráadásul remek szériában van. Egy korábbi sokszoros válogatott edző vezényli a Budakalászt, aki a védekezés mestere volt, ami látszik a csapatán – masszív és kemény Budakalásszal fogunk találkozni. Jópár meghatározó külföldi játékosa van ellenfelünknek, de ha az elmúlt szombaton mutatott formánkat át tudjuk menteni, és a közönségünk is hasonló segítséget tud nyújtani, mint a Pick ellen, akkor minden esélyünk megvan, hogy győzzünk a hazai mérkőzésen.

KTE-Piroska Szörp – Budakalász KZRT
Férfi kézilabda NB I., 21. forduló
2022. április 08. péntek, 18 óra
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezeti: Sándor László, Szikszay Csaba