shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

KTE-Eger_Magyar_Kupa

Döntetlenre mentette a kupameccset az Eger és továbbjutott

Kiegyenlített első félidőt követően magabiztos előnyre tett szert a Kecskemét a kedd esti Magyar Kupa mérkőzésen, ám az utolsó tíz percben az Eger védekezése feljavult, míg a Kecskemét teljesítménye visszaesett, a döntetlen pedig a hevesi alakulatnak kedvezett.

Álmosan kezdte a találkozót a hazai alakulat; az első négy percben csupán az Eger zörgette meg a hálót, így a hevesiek viszonylag gyorsan fölénybe kerültek (3-0). Sipeki és Enomoto gyors góljaival zárkózott a KTE, és kiegyenlítetté vált a játék, noha az Eger őrizte egy-két gólos előnyét. A 17. percben egyenlített, majd a vezetést is átvette a Kecskemét (10-9), ehhez az is kellett, hogy Deményi magabiztosan őrizze a hazai kaput. A 23. percben Hiramoto meglőtte második gólját, ezzel a KTE már három góllal vezetett (13-10), Tóth Edmond időkéréssel próbálta rendezni az Eger sorait. A hazaiak japán légiósai azonban parádéztak a játékrész végéig, így a Kecskemét növelte előnyét és négy góllal vezetett a félidőben (18-14).

Eggyel magasabb fokozatba kapcsolta a hírös harcosok a második játékrész elején; Horváth Andor négy perc alatt négy gólt hintett, a 38. percben a KTE már hét góllal is vezetett (25-18). Ebben a félidőben Marczika Barnabás állt a hazai kapuban, és ő is komoly fejtörést okozott az egri támadóknak. A 47. perc környékén hullámvölgybe került a Kecskemét, öt perc hazai gólcsend mellett Holdosi és Tóvizi vezérletével négy gólra zárkóztak a vendégek, sőt, az utolsó öt percre három gólra olvadt a KTE előnye (31-28). Bencze József időkérése ezúttal nem segített, Pulay és Bernatonis Rolandas góljaival egy gólra csökkent a hazaiak fölénye, ráadásul az utolsó kecskeméti lövés a kapufán csattant, Tóvizinek pedig még volt ideje egyenlíteni (31-31), így az Eger jutott tovább, míg a KTE búcsúzott a Magyar Kupa további küzdelmeitől.

KTE: Mazák 1, Hiramoto 6, Horváth A. 6, Sipeki 2, Füstös 2/7, Enomoto 6, Szeverényi 1, Szrnka 3, Menyhárt 4.

Eger: Holdosi 3, Machac 1, Tóvizi 9, Kovács M. 2, Lezák 4, Tóth R. 1, Pulay 3, Szuharev 4, Bernatonis 4.

Hétméteresek: 6/6 ill. 2/1

Kiállítások: 6 perc ill. 10 perc

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – 50 percig úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna. Az utolsó tíz percért vállalom a felelősséget; rotálnom kellett volna a csapatot. Sajnos ebben a tíz percben úgy kézilabdáztunk, ahogy nem szabad. A védekezésünk és a kapusteljesítmény is alábbhagyott, és nem tudtunk gólt lőni. Gratulálok az Egernek a továbbjutáshoz.

Tóth Edmond vezetőedző (SBS Eger): – Langyosan kezdődött a mérkőzés, az első félidő kiegyenlített játék hozott. A második félidőben a japán játékosok kreatív, gyors kézilabdát játszottak, amivel nemigen tudtunk mit kezdeni. Úgy jöttünk erre a meccsre, hogy nem akartuk kiégetni a játékosokat, mert pénteken nagyon fontos bajnoki vár ránk. Próbáltam rotálni őket, viszont a második félidőben olyan jelentős hátrányba kerültünk, amiből nem gondoltam, hogy sikerül felállni, de a játékosaim odatették magukat és vissza tudtunk kapaszkodni, és ki tudtunk egyenlíteni. 

KTE-Piroska Szörp – SBS Eger 31-31 (18-14)
Férfi kézilabda Magyar Kupa, III. forduló
2021. december 07. kedd
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Nagy, Túróczy