shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : Ft
View Cart Check Out

kte-szeged

Csupán három góllal kapott ki a KTE a Pick Szegedtől

Magyarország egyik legpatinásabb, legerősebb csapata érkezett a Messzi István Sportcsarnokba. A Pick Szeged játéka a szurkolók számára igazi kézilabdaünnep; a kékek ellen a Kecskemét számára a szórakoztató játéés a tisztes helytállás lehetett a cél, pontszerzésben nemigen reménykedhettek a hírös városiak. A meccs aztán váratlan fordulatokat tartogatott

Lelkesen kezdte a találkozót a Kecskemét, ezúttal nem kellett 12 percet várni a hazaiak első góljára (mint a Veszprém ellen), sőt, Országh találatával a KTE szerzett vezetést. Még egy percig előnyben voltak a hírös városiak, aztán pillanatok alatt hárommal lépett el a Szeged (2-5), csakhogy ezúttal nem rogytak meg a hírös harcosok, némi meglepetésre a 11. percben egyenlő volt az állás (6-6). A Kecskemétnek ezúttal helyén volt a szíve; a 18. percben még mindig egálban volt a listavezetővel (10-10). Marczika néhány szegedi kísérletet bravúrral hárított, támadásban Országh és Simon remekelt, így történhetett meg, hogy a 21. percben 12-12-t mutatott az eredményjelző, Juan Carlos Pastor pedig néhány indulatos szó erejéig magához rendelte csapatát. Simon vezetést szerzett a Kecskemétnek, igaz, Tonnesen és Frimmel révén hamar felülkerekedett a Pick (13-14). Enomoto egyenlített, és viszonylag feszülten, sok vitával ért véget az első játékrész – ám a Pick csupán egygólos előny birtokában mehetett szünetre (15-16).

A második félidő elején egyenlíthetett volna a KTE, ám büntetőt hibázott, míg a vendégeknél Rosta és Bombac is eredményes volt. A 34. percben (15-18) Bencze József kért időt, és a Kecskemét – időnként nagyszerű játékkal – tartani tudta a különbséget. A hazaiaknál Simon és a kapuban Marczika játszott nagyot, míg a vendégeket Rosta és Bombac vette a hátára. A félidő derekán csupán két góllal vezetett a Pick (23-25), ám fáradni kezdett a KTE; egyre több hiba csúszott a játékba és Mikler sem könnyítette meg a hazaiak dolgát, így az 50. percre nagyobb előnyre tudott szert tenni a Szeged (24-29). Radivojevic a finisben négyszer, Rosta kétszer is eredményes volt és ez megpecsételte a Kecskemét sorsát, de ezen az estén minden dicséret megilleti a hírös harcosokat. A közönség állva tapsolta meg az ezen az estén óriásit küzdő KTE-Piroska Szörpöt.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – A mai mérkőzésen a csapatom csillagos ötösre vizsgázott, hiszen a világsztárokkal teletűzdelt Szegeddel szoros meccset tudott játszani. A lőtt gólok számán is látszott, hogy milyen felszabadultan játszottak ma a fiúk. Nekünk a jövő heti, Budakalász elleni mérkőzésre kell készülnünk. Nehéz meccs lesz, talán nehezebb, mint a mai volt, de ugyanilyen nyílt szívvel és nyílt sisakkal fogunk nekimenni.

Juan Carlos Pastor vezetőedző (Pick Szeged): – Gratulálok a Kecskemétnek ehhez a mérkőzéshez. Egyértelmű, hogy nagyon nehéz dolgunk van így, hogy hétközben külföldön játszottunk. A jó játékhoz most hiányzott a koncentráció, rengeteget kell dolgoznunk ahhoz, hogy a jövő héten sikerrel teljesítsük a Flensburg elleni visszavágót. 

KTE-Piroska Szörp – Pick Szeged 31 – 34 (15-16)
Férfi kézilabda NB I., 20. forduló
2022. április 02. szombat
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Haskó, Natkai

Kiállítások: 6 perc és 4 perc

Hétméteresek: 2/0 ill. 2/2

KTE-Piroska Szörp: Hiramoto 3, Horváth A. 3, Országh 4, Enomoto 5, Simon B. 9, Karai 1, Szeverényi 1, Szrnka 2, Vetési 3.

Pick Szeged: Tonnesen 5, Bodó 4, Radivojevic 4, Sostaric 4, Frimmel 1, Garciandia 3, Bombac 5, Rosta 7, Blonz 1.